Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chov skotu (KZVE / QSKOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVE / QSKOT - Chov skotu, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
Otázky ke zkoušce z chovu skotu Neznámý 18.03.2018 00:07 3

Další informace

Obsah

Významné ukazatele chovu skotu, produkce skotu v České republice a v zahraničí, užitkové typy skotu, základní plemena skotu a jejich charakteristika, hodnocení exteriéru a jeho vztah k produkčním schopnostem. Mléčná a masná užitkovost a vlivy na ni působící. Plodnost skotu, metody hodnocení plodnosti, reprodukční ukazatele. Kontrola dědičnosti a její hodnocení. Selekční programy, testace. Welfare zvířat. Technologie staveb pro jednotlivé kategorie skotu, chov krav bez tržní produkce mléka. Obrat stáda a ekonomika chovu.

Literatura

Coomber, R., Philips, K. Dairy cattle breeding and reproduction. NSW Department of Primary Industries, 2003, 138 s. http://www.holstein.cz/Frelich, J. et al. Chov skotu. Č. Budějovice, ZF JU 2001, 211 s. Teslík, V. et al. Masný skot. Praha, Agrospoj 2000, 197 s. http://www.cschms.cz/

Garant

prof. Ing. Jan Frelich, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jan Frelich, CSc.