Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologie rostlin - cvičení (Bi4060c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi4060c - Fyziologie rostlin - cvičení, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
Stanovená respirace rostlin gazometricky Neznámý 11.05.2018 11:55 0

Další informace

Cíl

Po úspěšném absolvování tohoto kurzu jsou studenti schopni:měřit základní fyziologické charakteristiky vyšších rostlin s využitím moderních metod a přístrojů;naměřená data adekvátně statisticky zpracovat a vhodnou formou je prezentovat;interpretovat naměřené výsledky s ohledem na fyziologické fungování rostlin.

Osnova

Stanovení osmotického a vodního potenciálu rostlinných pletiv.Stanovení rychlosti transpirace rostlin.Kultivační experiment - vliv deficience vybraných živin na růstové charakteristiky rostlin - založení.Výměna iontů mezi vnějším prostředím a rostlinou.Stanovení respirace gazometricky.Test fytotoxicity těžkých kovů.Stanovení světelné křivky fotosyntézy gazometricky.Měření fotochemických procesů fotosyntézy pomocí fluorescence chlorofylu.Stanovení obsahu chlorofylů a a b spektrofotometricky.Příprava vzorků biomasy pro analýzy a typy analýz.Působení růstových regulátorů na růst a vývoj rostlin v kulturách in vitro.

Literatura

GLOSER, Jan . Fyziologie rostlin. 2., rozšířené vydání. Brno: Masarykova univerzita, 1998. 157 s. skripta. ISBN 80-210-1789-9. infoMINÁŘ, Jaroslav. Cvičení z fyziologie rostlin. 1. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1985. 123 s. infoVICHERKOVÁ, Miroslava. Cvičení z fyziologie rostlin. 2. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1985. 192 s. infoPROCHÁZKA, Stanislav. Fyziologie rostlin. Vyd. 1. Praha: Academia, 1998. 484 s. ISBN 80-200-0586-2. infoHESS, Dieter. Fyziologie rostlin. Translated by A. Činčerová - J. Kerkule - M. Dvořák. 1. vyd. Praha: Academia, 1983. 341 s. info

Požadavky

Bi4060 Fyziologie rostlin || NOW ( Bi4060 Fyziologie rostlin )

Garant

prof. RNDr. Jan Gloser, CSc.

Vyučující

Mgr. Josef Hájek, Ph.D.Mgr. Peter Váczi, Ph.D.doc. RNDr. Vít Gloser, Ph.D.RNDr. Štěpán Zezulka, Ph.D.RNDr. Milan Baláž, Ph.D.