Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografie obyvatelstva a demografie B (KSG / OBYVY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSG / OBYVY - Geografie obyvatelstva a demografie B, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
OBYVY - zápisky z prezentací Zápisky z hodin 10.05.2018 21:09 1

Další informace

Obsah

1. Úvod do studia obyvatelstva2. Rozmístění obyvatelstva3. Přirozená reprodukce obyvatelstva4. Prostorová dynamika obyvatelstva5. Demografické struktury obyvatelstva6. Společenské struktury obyvatelstva

Získané způsobilosti

Student se orientuje v geodemografické terminologii a s jejím využitím dokáže popsat rozmístění, dynamiku a strukturu obyvatelstva na různých hierarchických úrovních. Tyto informace je schopen zasadit do teoretického kontextu populačního vývoje a historických a společenských souvislostí.

Literatura

PAVLÍK, Zdeněk a KALIBOVÁ, Květa. Mnohojazyčný demografický slovník. Praha: Česká demografická společnost, 2005. MLÁDEK, Jozef. Základy geografie obyvateľstva. Bratislava: SPN, 1992. BURCIN, Boris a kol. Demografická situace České republiky: Proměny a kontexty 1993-2008. Praha: Slon, 2010. MAŘÍKOVÁ, Hana a kol. Demografie (nejen) pro demografy. Praha: Sociologické nakladatelství, 1998. NEWBOLD, K. Bruce. Population Geography. Tools and Issues. Plymouth: Rowman&Littlefield Publishers, Inc., 2010. VALLIN, Jacques. Světové obyvatelstvo. Praha: Academia, 1992. KALIBOVÁ, Květa. Úvod do demografie. Praha: Karolinum, 2001. ŠOTKOVSKÝ, Ivan. Úvod do studia demografie. Ostrava: VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ-TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA, 1996. BREZÁK, Jozef. Úvod do štúdia demografie. Bratislava: LÚČ, vydavateľské družstvo Bratislava, 2005. PAVLÍK, Zdeněk a kol. Základy demografie. Praha: Academia, 1986. SRB, Vladimír. 1000 let obyvatelstva českých zemí. Praha: Univerzita Karlova v Praze, 2004.

Požadavky

Předpokladem absolvování kurzu je úspěšné absolvování závěrečného testu.

Garant

Mgr. Andrej Sopkuliak, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Andrej Sopkuliak, Ph.D.