Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny filosofie (1.část) (KFK / DF1C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFK / DF1C - Dějiny filosofie (1.část), Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
Antická filosofie Neznámý 02.04.2018 17:53 2

Další informace

Obsah

1. Vznik, povaha a vývoj antické filosofie2. Iónští filosofové a Pythagoras3. Xenofanés a eleaté4. Pluralisté a eklektici5. Sofisté6. Sókratés7. Platón8. Aristotelés9. Hellénismus (stoa, skepticismus, eklekticismus)10. Plótinos a novoplatonismus12. Augustin13. Scholastika

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat v historii antické a středověké filosofie a bude schopen vysvětlit hlavní myšlenky velkých filosofů tohoto období.

Literatura

Störig, H. J. Malé dějiny filozofie. Praha: Zvon, 1991. F. Ricken. Antická filosofie. Olomouc, 2002. G. Reale, D. Antiseri. Il pensiero occidentale. Brescia, 1985. G. S. Kirk, J. E. Raven, M. Schofield. Předsókratovští filosofové. Praha, 2004. Kenny, A. Stručné dějiny západní filosofie. VOLVOX GLOBATOR, 2000.

Požadavky

Písemný test

Garant

Mgr. Jiří Bartoníkdoc. Martin Cajthaml, Ph.D.

Vyučující

doc. Martin Cajthaml, Ph.D.