Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika I (17ABBFY1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17ABBFY1 - Fyzika I, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studující získají a prohloubí své základní středoškolské poznatky na vysokoškolskou úroveň, která je potřebná pro další studium na FBMI, a to v mechanice, termodynamice a fyzice pevných látek. Studium vyžaduje zvládnutí teoretických poznatků i praktických dovedností při řešení početních a laboratorních úloh ve školní laboratoři.

Literatura

[1] Halliday, D., Resnick, R., Walker, J. Fundamentals of Physics[2] Recorded video lectures and materials at MIT (Massachusetts Institute of Technology, USA), course "Classical Mechanics",http://ocw.mit.edu/courses/physics/8-01-physics-i-classical-mechanics-fall-1999/[3] Feynman Lectures on Physics at California Institute of Technology: http://www.feynmanlectures.caltech.edu/[4] Internet resources published in the document "Internet Resources for Physics 1 and Physics 2" publish at the course website

Požadavky

Podmínky zápočtu - zápočet má teoretickou a praktickou část. Úspěšné složení teoretické části vyžeduje nejvýše jednu absenci na početních cvičeních a dále je třeba získat alespoň 60% bodů v zápočtovém testu, který proběhne na posledním teoretickém cvičení. Test se skládá z pěti početních úloh z okruhů probíraných na cvičeních. K testu je dovolena kalkulačka a seznam vzorců uveřejněný na stránkách předmětu. Ke splnění praktické části je nutná 100% účast na laboratorních cvičeních a vypracování všech protokolů. Protokoly jsou známkovány A-F a průměrná známka ze všech protokolů bude součástí celkové klasifikace předmětu (A = 5 bodů připočítaných k výsledku písemné části zkoušky, B = 3 body, C = 0 bodů, D = -3 body, E = -5 bodů a F = neudělení zápočtu).Podmínky zkoušky - zápočet zapsaný v KOSu. Zkouška je pouze písemná skládající se z deseti otázek hodnocených deseti body (maximálně 100 bodů), k výsledku budou připočítány body za laboratorní cvičení. Výsledné známkování je standardní podle dosažených procent. U zkoušky jsou povoleny kalkulačky a seznam vzorců uveřejněný na stránkách předmětu (jiný než k zápočtovému testu). Součástí otázek jsou jak příklady odpovídající obtížností i rozsahem látky příkladům probíraných na cvičeních, tak teorie pokrývající probranou látku. Důraz je kladen zejména na porozumění dané problematice a souvislosti. Detailní informace jsou k disposici v dokumentech "Průběh zkoušky" a "Doporučení ke zkoušce" na www stránce předmětu.

Garant

Jaroslav Kuba

Vyučující

Jaroslav Kuba