Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie a fyziologie II (17AMBAF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17AMBAF2 - Anatomie a fyziologie II, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle anatomie: Všeobecné cíle výuky - postavení základů pro vývoj biomedicínského myšlení, přehledné znalosti o morfologii člověka, které jsou předpokladem pro pochopení funkčních souvislostí. Získání základních znalostí systematické a topografické anatomie orgánů a orgánových systémů.

Literatura

Linc R., Doubková A.: Anatomie hybnosti I. - III. Karolinum, Praha, 2003 Základy anatomie člověka - výukový text Anatomického ústavu 3. LF UK pro bakalářské studijní programy, viz: http://www.lf3.cuni.cz/ustavy/anatomie/doporucenaliteratura.htm Rokyta R.: Fyziologie pro bakalářská studia v medicíně, přírodovědných a tělovýchovných oborech. ISV, Praha 2000 Fenais, H., Anatomický slovník, Grada, Praha, 1999 Hugo, Vokurka: Praktický slovník medicíny, Maxdorf, Praha, 2004 Čihák R.: Anatomie I. - III. Grada, Praha, 2. vydání, 2004 Silbernagel S., Despopoulos A.: Atlas fyziologie člověka. Grada, Praha 2003 Dylevský I., : Dětský pohybový systém, Palestra, Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA, spol. s r.o., 2011

Požadavky

Požadavky zápočtu1.Prezence 80% praktických cvičení. Absence (do 20%, tj. 3 absence za semestr) musí být nahrazeny obhájenou seminární prací. Nemoc doložená pracovní neschopností nebo zprávou lékaře je považována za absenci.2.Průběžné základní znalosti ověřované testy, seminární prací, ústním zkoušením - rozsah a formu určuje vyučující praktických cvičeníPožadavky zkoušky1.Udělený zápočet z praktických cvičení2.Písemné prokázání znalostí testem u prvního (řádného) termínu a prvního opravného termínu. Úspěšnost testu minimálně 80%3.Druhý opravný termín (tzv. třetí termín) - test + případně i ústní zkouška. Testový výsledek horší než 75% vč.je hodnocen automaticky jako neprospěl a ústní zkouška se nekoná. Výsledky testu mezi 76 - 85% jsou doplněny ústní zkouškou. Výsledky lepší než 85% jsou hodnoceny stupněm prospěl a nejsou doplněny ústní zkouškou.4.Testy nejsou zveřejněny a nejsou po zkoušce poskytovány studentům.

Garant

Yulia Efremova

Vyučující

Yulia Efremova