Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomické analýzy ve zdravotnictví (17AMSCIA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17AMSCIA - Ekonomické analýzy ve zdravotnictví, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

[1] DVOŘÁČEK, J. - KAFKA, T. : Interní audit v praxi; Computer Press, Brno, 2005[2] TRUNEČEK,J, a kol. : Interní manažerský audit; Professional Publishing, Praha 2004[3] HORVÁTH & PARTNERS : Nová koncepce controlilingu ; Profess Consulting, Praha 2004[4] KAFKA,T. : Průvodce pro interní audit a risk management; C.H.Beck,Praha 2009[5] BLAHA,Z.S. - I. JINDŘICHOVSKÁ: Jako posoudit finanční zdraví firmy; Management Press, Praha 2006[6] SYNEK,M. a kol.:Manažerská ekonomika; Grada, Praha 2007[7] JIRÁSEK,J.: Benchmarking a konkurenční zpravodajství; Professional Consulting, Praha 2007[8] SEDLÁČEK J.: Účetní data v rukou manažera - finanční analýza v řízení firmy; Business Book, Praha 2001[9] MADAR. J.: Řízení kvality ve zdravotnickém zařízení, Praha,Grada Publishing 2004[10] STEINÖCKER, R. : Strategický controlling, Profess Consulting, Praha 1999[11] DOYLE,D.P. : Strategické řízení nákladů; CIMA Publishing, Praha 2002

Požadavky

Vypracování případových studií v dostatečné formální i obsahové části. Tyto studie budou zpracovány ve 2 až 3 členných týmech a na seminářích budou prezentovány a obhájeny. Praktická část případových studií bude vždy orientována na konkrétní zdravotnické zařízení, pro lepší propojení teorie a praxe. Jejich smyslem je dokumentovat správné postupy a odhalovat nedostatky v praxi. Vypracování domácích případových studií bude vyhodnoceno na cvičeních a formou konzultace a skupinové diskuze. Zároveň je možné procvičovat vzorové příklady, které se vyžívají například při finanční analýze. Studenti by mněli navrhnout model, podle kterého by bylo možné postupovat například při interních auditech ve zdravotnických zařízeních. Řešení zadaných případových studií a příkladů je možné zaslat e-mailem a na konzultaci dořešit vzniklé problémy.Úspěšnost v písemných testech zadaných na jednotlivá uvedená témata a v zápočtovém souhrnném testu. Včasné odevzdání a uznání případových studií a prezentací. 100% účast v jedné ze skupin. Aktivní účast alespoň na jedné prezentaci. 75% účast na cvičeních.Požadavky ke zkoušce: Splnění požadavků k zápočtu. Neplnění podmínek zápočtu není možno dodatečně opravovat. Zkouška bude probíhat formou písemného testu a ústní zkoušky. Po absolvování testu a dosažení dostatečného počtu bodů, studenti postoupí k ústní zkoušce. Podmínkou je dosažení 51% správných odpovědí. V případě získání 71% a více, je považováno absolvování testu za úspěšnou zkoušku, v rozpětí výsledků 51 - 70% jsou studenti podrobeni ústnímu přezkoušení.

Garant

Ivana Kubátová

Vyučující

Ivana Kubátová, Silvie Jeřábková