Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika II. (17BBFY2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BBFY2 - Fyzika II., Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studující se od základů seznámí s elektřinou a magnetismem, s teorií elektromagnetického pole, zejména Maxwellových rovnic, a také s řadou praktických aplikací probíraných jevů. Přednáška je doplněna početními cvičeními a praktickými úlohami ve školních laboratořích, které umožňují studujícím získat také praktické dovednosti nutné pro studium specializovaných předmětů.

Literatura

[1] Halliday, D., Resnick, R., Walker, J. Fyzika 3. Elektřina a magnetismus. Vysokoškolská učebnice obecné fyziky. Vyd. 1.Praha: Prometheus, 2000. 344 s. ISBN 80-214-1868-0[2] Halliday, D., Resnick, R., Walker, J. Fyzika 4. Elektromagnetické vlny, optika a relativita. Vysokoškolská učebnice obecné fyziky. Vyd. 1. Praha: Prometheus, 2000. 174 s. ISBN 80-214-1868-0[3] Halliday, D., Resnick, R., Walker, J. Fyzika 5. Moderní fyzika. Vysokoškolská učebnice obecné fyziky. Vyd. 1. Praha:Prometheus, 2000. 199 s. ISBN 80-214-1868-0[4] Limpouchová, Z. - Vavřinec, E. - Uhlík, F.: Elektřina, magnetismus a optika. Sbírka příkladů. Praha, Karolinum 1999,brož., 139 s., 1. vyd.[5] Kutílek, Mikšovský: Fyzikální praktikum I, II, FBMI, 2009.Doplňkové materiály:[6] Feynmanovy přednášky na California Institute of Technology: http://www.feynmanlectures.caltech.edu/[7] I. Štoll, B. Sedlák: Elektřina a magnetismus, Karolinum 2013

Požadavky

Podmínky zápočtu - zápočet má teoretickou a praktickou část. Úspěšné složení teoretické části vyžaduje nejvýše jednu absenci na početních cvičeních a dále je třeba získat alespoň 15 bodů ze 30 možných v zápočtovém testu, který proběhne na posledním teoretickém cvičení. Test se skládá z šesti početních úloh z okruhů probíraných na cvičeních. K testu je dovolena kalkulačka a seznam vzorců uveřejněný na stránkách předmětu. Ke zkoušce si student z teoretického cvičení odnáší 0-15 bodů, tj. to, co získal nad povinné minimum u testu. V průběhu semestru budou zadávány nepovinné příklady, jejichž vypočítání je bodováno a ziska je připočítáván k zápočtovému testu. Ke splnění praktické části je nutná 100% účast na laboratorních cvičeních a vypracování všech protokolů. Protokoly jsou známkovány A-F a průměrná známka ze všech protokolů bude součástí celkové klasifikace předmětu (A = 5 bodů připočítaných k výsledku písemné části zkoušky, B = 3 body, C = 0 bodů, D = -3 body, E = -5 bodů a F = neudělení zápočtu).Podmínky zkoušky - zápočet zapsaný v KOSu. Zkouška je pouze písemná skládající se z deseti otázek hodnocených deseti body (maximálně 100 bodů), k výsledku budou připočítány body za laboratorní cvičení. Výsledné známkování je standardní podle dosažených procent. U zkoušky jsou povoleny kalkulačky a seznam vzorců uveřejněný na stránkách předmětu (jiný než k zápočtovému testu). Součástí otázek jsou jak příklady odpovídající obtížností i rozsahem látky příkladům probíraných na cvičeních, tak teorie pokrývající probranou látku. Důraz je kladen zejména na porozumění dané problematice a souvislosti. Detailní informace jsou k disposici v dokumentech "Průběh zkoušky" a "Doporučení ke zkoušce" na www stránce předmětu.

Garant

Jaroslav Kuba

Vyučující

Jaroslav Kuba