Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy ve zdravotnictví (17BBISZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BBISZ - Informační systémy ve zdravotnictví, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je uceleně vyložit studentům filozofii, navrhování a implementace informačních systémů ve zdravotnictví včetně praktických aspektů.

Literatura

[1]Kasal P., Svačina Š.: Lékařská informatika, Karolinum, Praha 1998[2]Berger Josef: Informatika v klinické praxi, Grada, Praha, 1993[3]Svačina, Špunda: Výpočetní technika a informatika ve zdravotnictví, Praha 1992[4]Naidr J. P.: Praktická cvičení z LI, Ústav LI 2. LF UK, Praha, 1998[5]Mezinárodní klasifikace nemocí, 10. Revize[6]Standard MZ ČR pro přenos dat mezi IS[7]Metodika vykazování NZIS[8]Metodika vykazování výkonů zdravotním pojišťovnám

Požadavky

Předmět je ukončen klasifikovaným zápočtem, který bude probíhat formou závěrečného testu (lze získat až 70 bodů). Maximálně 30 bodů lze získat v průběhu semestru za počítačová cvičení a praktický test (14 bodů lze získat za úlohy na cvičení nebo za domácí úlohu; až 16 bodů lze získat za praktický test, který se uskuteční na 5. cvičení).

Garant

Zoltán Szabó

Vyučující

Radim Krupička, Zoltán Szabó, Dagmar Brechlerová