Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální přístrojová technika v anesteziologii a resuscitační péči (17BBSPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BBSPT - Speciální přístrojová technika v anesteziologii a resuscitační péči, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základním přístrojovým vybavením jednotek intenzivní péče a anesteziologicko-resuscitačních oddělení nemocnic. Jedná se o přístroje podporu životních funkcí, zejména ventilace, dále o monitory fyziologických veličin, anesteziologické přístroje a jejich části a další vybavení.

Literatura

[1] Pachl J., Roubík K.: Základy anesteziologie a resuscitační péče dospělých i dětí. Karolinum, Praha, 2003.[2] Roubík, K.: Nekonvenční režimy umělé plicní ventilace. Technická univerzita v Košicích (Edícia vedeckej a odbornej literatúry - Strojnícka fakulta), Košice, 2006.[3] Roubík, K.: Fyzikální chemie pro biomedicínské inženýrství. Skriptum ČVUT. Vydavatelství ČVUT v Praze, Praha, 2007.[4] West, J. B.: Respiratory Physiology: The Essentials. (7th Edition). Lippincott Williams & Wilkins, 2004.[5] Davis, P. D., Kenny, G. N. C: Basic Physics and Measurement in Anaesthesia. (5th ed.), Butterworth-Heinemann, 2003.

Požadavky

Podmínky zápočtu:1. Aktivní účast na všech cvičeních včetně domácí přípravy; absenci na cvičení ze závažných důvodů je možné omluvit u cvičícího úlohy, který určí způsob náhrady. 2. Odevzdání všech úkolů ze cvičení dle požadavku cvičících.Podmínky zkoušky:Zkouška má písemnou formu. Otázky jsou z obsahu přednášek a cvičení (téma nemusí být plně pokryto v doporučené literatuře!) včetně zadaného samostatného studia a domácí přípravy. Není dovoleno při zkoušce používat literaturu ani jinou nápovědu. Podmínkou započtení bodů ze zkoušky do celkového hodnocení z předmětu je zisk alespoň 40 bodů ze zkoušky. U studentů se předpokládá znalost matematiky, fyziky, fyzikální chemie, anatomie a fyziologie v rozsahu prvních pěti semestrů oboru BMT. Podíl bodů ze semestru a zkoušky na celkovém hodnocení (max. 100 bodů):Semestrální test: 20 bodů, závěrečná zkouška: 80 bodů.

Garant

Karel Roubík

Vyučující

Karel Roubík