Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe na ambulantním rehabilitačním oddělení II (17BFOAR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BFOAR2 - Odborná praxe na ambulantním rehabilitačním oddělení II, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle:získat základní znalosti v předmětu v rozsahu nezbytném pro výkon povolání v oboru Fyzioterapeut.

Literatura

[1] Kolář,P et kol.:Rehabilitace v klinické praxi,Galén 2009.[2] Lewit, K.: Manipulační léčba v myoskeletální medicíně, Praha 2004[3] Gross, J.: Vyšetření pohybového aparátu, Poznání 2006[4] Doporučená literatura[5] Haladová, E., Nechvátalová, L.: Vyšetřovací metody hybného systému. Brno, IDVPvZ, 1997., s. 135[6] Janda,V.: Funkční svalový test. Praha, Grada, 1996, s. 325[7] Janda, V., Pavlů, D.: Goniometrie. Brno, IDVPvZ, 1993, s. 108[8] Kittel, A.: Myofunkční terapie. Praha, Grada, 1999, s. 111[9] Norkin, CC.,White ,JD.: Measurement of point morión:A Guide to Goniometry. Philadelphia, F.A.Davis, 1995[10] Véle, F.: Kineziologie pro klinickou praxi. Praha, Grada, 1997, s. 271[11] Tichý, M.: Dysfunkce kloubů, Praha 2007 [12] Votava, J. a kol.: Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením

Požadavky

Klasifikovaný zápočet:100% účast na praxi, praktické prokázání vědomostí a dovedností získaných studiem odborných fyzioterapeutických předmětů ve zdravotnickém zařízení.Součástí hodnocení je nejen aplikace získaných teoretických vědomostí ale i schopnost samostatné práce, komunikace, práce v týmu,vedení zdravotnické dokumentace ,samostatnost a rozhodnost při plnění svěřených úkolů.Pokud je student hodnocen stupněm F ,nebude mu předmět uznán jako splněn i když bude mít odchozený přepedpsaný počet hodin.Nástup na souvislé praxe je podmíněn splněním požadavků předmětů (prerekvizity): Fyzioterapie II (ZK), Anatomie a fyziologie II (ZK).Odborná praxe na ambulantním rehabilitačním oddělení II v rozsahu trvání 200 hodin (5 týdnů).