Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnost přenosu a zpracování dat (17BIBPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BIBPD - Bezpečnost přenosu a zpracování dat, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty se základními problémy ochrany dat a poskytnout jim nezbytný základ a znalostí (kryptografie, škodlivý software, normy, řízení přístupu apod.) v této oblasti. Oblast ochrany dat se velmi rychle mění v souvislosti s rychlým vývojem IT. Proto se musí profesionál v IT v této oblasti stále vzdělávat a cílem tohoto předmětu je poskytnout pro to základní znalosti.

Literatura

[1] J. Přibyl: Informační bezpečnost a utajování zpráv. Vydavatelství ČVUT. Praha 2004[2] Němec, K.: Datová komunikace, Skripta pro předmět Datová komunikace. VUTIUM, Brno, 2000.[3] Tomáš Doseděl, Počítačová bezpečnost a ochrana dat, 2004, ISBN: 80-251-0106-1.[4] Hanáček, P., Staudek, J.: Bezpečnost informačních systémů, ÚSIS, Praha, 2000, s. 127, ISBN80-238-5400-3

Požadavky

Zkouška bude písemná a hodnocená podle stupnice ECTS.Podmínky zápočtu jsou aktivní absolvování všech cvičení (maximálně 3 omluvené absence) a úspěšné zvládnutí zadaných úloh během semestru.

Garant

Dagmar Brechlerová

Vyučující

Dagmar Brechlerová