Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotnická etika (17BOZE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BOZE - Zdravotnická etika, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základní informace v oblasti teoretické i zdravotnické etiky a v metodologii zdravotnické etiky. Rozpracování teoretických východisek v různých oblastech medicíny jako práva pacientů, národní a mezinárodní právní normy, informovaný souhlas, rozhodování v závěru života, eutanazie,asistovaná reprodukce, klonování, transplantační medicína a etika výzkumu.

Literatura

HAŠKOVCOVÁ, H.: Informovaný souhlas. Praha: Galén, 2007.HAŠKOVCOVÁ, H.: Lékařská etika. Praha: Galén, 2002. MUNZAROVÁ, M.: Zdravotnická etika od A do Z. Praha: Grada Publishing, 2005. ONDOK, J. P.: Bioetika, biotechnologie a biomedicína. Brno: Triton, 2005. Úmluva o lidských právech a biomedicíně. Praha: MZd ČR, 2000.Současně platné etické a zákonné normyPtáček R., Bartůněk P. a kol.: Eutanazie ? pro a proti, Grada 2012Ptáček R., Bartůněk P. a kol.: Etika a komunikace v medicíně, Grada 2011Pospíšil C.V.: Zápolení o naději a lidskou důstojnost, Univerzita Palackého v Olomouci, 2013Vácha M, Konigová R, Mauer M.: Základy moderní lékařské etiky, Portál, 2012Nesvadba P.: Policejní etika, nakl. Aleš Čeněk, 2009

Požadavky

klasifikovaný zápočet:Vypracování seminární práce na zvolené téma z oblasti bioetiky.Seminární práce musí splňovat formální strukturu, tzn. 5-25 normostran písemného textu. Text může být doplněn grafickými, obrazovými přílohami, tabulkami nebo jiným materiálem, který byl při psaní použit. Tyto se nepočítají do norm. textu.Práce by měla být strukturována do úvodu, teoretické a praktické části, závěru.V rámci textu seminární práce student prokazuje, že dokáže na vymezeném rozsahu zpracovat dostatečně odborně zadané téma s použitím odborné literatury.Práce musí (!!!!!) obsahovat seznam použité literatury a zdrojů, citace dle norem (ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690-2). Práce nesplňující normy budou automaticky hodnoceny stupněm F .Návrh témat se nachází ve studijních materiálech.Student zašle seminární práci elektronickou formou ve formátu doc., docx , pdf (!!!! Ostatní formáty nebudou akceptovány!!!!) 3 týdny před plánovaným termínem ukončení výuky na e-mailovou adresu vyučujícího. Práce zaslané po termínu nebudou přijaty!!!!