Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Individuální prázdninová praxe bloková I. (17BZIPB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BZIPB1 - Individuální prázdninová praxe bloková I., Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem praxe je aplikovat získané teoretické a praktické znalosti v podmínkách klinické praxe a dále postupně získávat dovednosti a vědomosti v přednemocniční neodkladné péči, v situacích charakteristických pro urgentní, válečnou medicínu a krizové stavy v součinnosti se složkami integrovaného záchranného systému, v instruktážích k poskytování laické první pomoci, včetně instruktáží na dálku, v řidičských, navigačních a dalších fyzických znalostech a dovednostech.

Literatura

Povinná literatura:[1] ADAMS, B., HEROLD, C.E.: Sestra a akutní stavy od A do Z,. Praha: Grada Publishing, 1999. [2] ANDĚL, M., BENEŠ, P.: Výživa nemocných v těžkých stavech. Brno: IDV PZ, 1999. [3] ČERNÝ, V. a spol.: Invazivní hemodynamické monitorování v praxi. Praha: Grada Publishing, 2000. [4] ERTLOVÁ, F., MUCHA, J.: Přednemocniční neodkladná péče, Brno: NZO NCO. 2003. [5] HANDL, Z.: Monitorování pacientů v anesteziologii, resuscitaci a intenzivní péči - vybrané kapitoly. Brno: IDVPZ, 1999.[6] TUČKOVÁ, J. a kol.: Ošetřovatelské postupy v péči o kriticky nemocné dítě. Brno: IDV PZ, 1997. [7] Doporučená literatura:[8] POČTA, J. a kol.: Kompendium neodkladné péče, Praha: Grada Publishing, 1996. [9] POKORNÝ, J. a kol.: Urgentní medicína. Praha: Galén. 2004.[10] ŠEVČÍK, P., ČERNÝ, V., VÍTOVEC, J.: Intenzivní medicína. Praha : Galén, 2000. [11] ŠTĚTINA, J. a kol.: Medicína katastrof a hromadných neštěstí. Praha: Grada Publishing. 2000.

Požadavky

Platné očkování proti hepatitidě B, BOZP, 100% účast, absence je nutno nahradit v jiném termínu, potvrzení absolvované praxe v Deníku odborných záznamů příslušným pracovištěm.Prerekvizity:První pomoc, metodologie první pomoci, Teorie ošetřovatelství a ošetřovatelské postupy, Praxe pod přímým vedením II.

Garant

Martina Dingová Šliková

Vyučující

Lucia Vrábelová, Martina Dingová Šliková