Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelská péče u akutních a kritických stavů II. (17BZOPA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BZOPA2 - Ošetřovatelská péče u akutních a kritických stavů II., Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s péčí o pacienty v kritickém stavu a to jak o jednotlivé pacienty, tak i při hromadném výskytu raněných, zasažených nebo nemocných, a to jak na úrovni oddělení urgentního příjmu, tak i v přednemocniční etapě.

Literatura

[1] ADAMS, B., HEROLD, C. E.: Sestra a akutní stavy od A do Z, Praha: Grada Publishing, 1999.[2] ANDĚL, M., BENEŠ, P.: Výživa nemocných v těžkých stavech. Brno: IDV PZ, 1999.[3] ČERNÝ, V. a spol.: Invazivní hemodynamické monitorování v praxi. Praha: Grada Publishing, 2000.[4] České ošetřovatelství 6. Hodnotící a měřící techniky v ošetřovatelské praxi. Brno: IDVPZ, 2001.[5] HANDL, Z.: Monitorování pacientů v anesteziologii, resuscitaci a intenzivní péči - vybrané kapitoly. Brno: IDVPZ, 1999.[6] Intenzivní péče: Ošetřovatelské postupy v intenzivní péči, Praha: Medea:Fresenius, 1996.[7] TUČKOVÁ,J. a kol.: Ošetřovatelské postupy v péči o kriticky nemocné dítě. Brno: IDV PZ, 1997.Doporučená literatura:[1] ETLOVÁ, F., MUCHA, J.: Přednemocniční neodkladná péče, Brno: NZO NCO. 2003.[2] POČTA, J. a kol.: Kompendium neodkladné péče. Praha: Grada Publishing, 1996.[3] POKORNÝ, J. a kol.: Urgentní medicína. Praha: Galén. 2004.[4] ŠEVČÍK, P., ČERNÝ, V., VÍTOVEC, J.: Intenzivní medicína. Praha : Galén, 2000.[5] ŠTĚTINA, J. a kol.: Medicína katastrof a hromadných neštěstí. Praha: Grada

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na seminářích včetně domácí přípravy. Zápočet se skládá z provedení praktického výkonu dle určení vedoucího cvičení nebo garanta předmětu. Je povolená 80 procentní absence. Vedoucí seminářů nebo garant předmětu určí způsob náhrady cvičení, dlouhodobá absence musí být doložena. Zkouška: Prokázání znalostí písemným testem a ústním přezkoušením.Krátký test slouží jako prokázání bazálních znalostí a umožňuje postup k ústní zkoušce. Ústní zkouška se bude skládat z probrané problematiky předmětů Ošetřovatelská péče u akutních a kritických stavů I. a Ošetřovatelská péče u akutních a kritických stavů II.

Garant

Jan Pokorný

Vyučující

Pavel Böhm