Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelské postupy v neodkladné péči I. (17BZOPP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BZOPP1 - Ošetřovatelské postupy v neodkladné péči I., Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vysvětlit a demonstrovat studentům ošetřovatelské postupy specifické pro práci zdravotnického záchranáře. Výuka navazuje na znalosti základů ošetřovatelských postupů. Předmět se dále zabývá materiálním a technickým vybavením v neodkladné péči, dokumentací, organizačním zajištěním součinnosti s ostatními tísňovými složkami. Významnou součástí je výcvik na výukových modelech, umožňující vytváření nezbytných dovedností a návyků.

Literatura

[1] ADAMS, B., HEROLD. C. E.: Sestra a akutní stavy od A do Z. Grada Publising, 1999.[2] HANDL. Z.: Monitorování pacientů v anesteziologii. resuscitaci a intenzivní péči - vybrané kapitoly. Brno: IDVPZ. 1999[3] BYDŽOVSKÝ. J.: Akutní stavy v kontextu. Praha: Triton, 2008.[4] Intenzivní péče: Ošetřovatelské postupy v intenzivní péči. Praha: Medea - Fresenius, 1996.[6] KAPOUNOVÁ,G.: Ošetřovatelství v intenzivní péči. Praha:Grada Publishing 2007.[7] POKORNÝ, J.et al.: Urgentní medicína. Praha: Galén, 2004.[8] Doporučená literatura:[9] DRÁBKOVÁ, J.: Polytrauma v intenzivní medicíně. Praha: Grada, 2003.[10] POČTA, J. a kol.: Kompendium neodkladné péče. Praha: Grada Publishing, 1996.[11] ŠEVČÍK, P.: Intenzivní medicína. 2.rozšířené vydání. Praha: Galen,2003.[12] TUČKOVÁ, J. a kol.: Ošetřovatelské postupy v péči o kriticky nemocné dítě. Brno: IDVPZ, 1997.

Požadavky

Povinná a aktivní účast na cvičeních včetně domácí přípravy.Je povolena je jedna absence. Náhrada cvičení je možná pouze ze závažných a doložených důvodů na základě dohody s garantem předmětu.Podmínkou udělení zápočtu je absolvování a prokázání průběžných znalostí v písemných testech na cvičeních a účast na cvičeních. Hodnocení průběžného testu je podle klasifikační stupnice ECTS. Pro udělení zápočtu nesmí být ani jedno hodnocení stupněm F na cvičeních .V případě nesplnění podmínky pro udělení zápočtu může student absolvovat zápočtový test s 25 otázkami ve vypsaných termínech v zkouškovém období. Za každou správně zodpovězenou otázku je možné získat 4 body. Testový výsledek méně než 50 bodů je hodnocen jako nedostatečně.

Garant

Lubica Valachová

Vyučující

Lubica Valachová