Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe pod přímým vedením v semestru III. (17BZPV3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BZPV3 - Praxe pod přímým vedením v semestru III., Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je praktický nácvik, osvojení a upevnění ošetřovatelských činností v návaznosti na teoretickou i praktickou výuku. Studenti zde postupně získají dovednosti, jak se angažovat ve prospěch druhých lidí, projevovat takt a empatii, jednat v souladu s etickými, právními a společenskými principy, respektovat sociokulturní odlišnosti a nepodléhat předsudkům.

Literatura

1. ADAMS, B., HEROLD, C.E.: Sestra a akutní stavy od A do Z,. Praha: Grada Publishing, 1999.2. ČERNÝ, V. a spol.: Invazivní hemodynamické monitorování v praxi. Praha: Grada Publishing, 2000.3. ERTLOVÁ, F., MUCHA, J.: Přednemocniční neodkladná péče, Brno: NZO NCO. 2003.4. HANDL, Z.: Monitorování pacientů v anesteziologii, resuscitaci a intenzivní péči - vybrané kapitoly. Brno: IDVPZ, 1999.5. SLEZÁKOVÁ, L. a kol.: Ošetřovatelství v chirurgii II, Praha: Grada Publishing 2010.6. TUČKOVÁ, J. a kol.: Ošetřovatelské postupy v péči o kriticky nemocné dítě. Brno: IDV PZ, 1997.7. POČTA, J. a kol.: Kompendium neodkladné péče, Praha: Grada Publishing, 1996.8. POKORNÝ, J. a kol.: Urgentní medicína. Praha: Galén. 2004.9. ŠEVČÍK, P., ČERNÝ, V., VÍTOVEC, J.: Intenzivní medicína. Praha : Galén, 2000.10. ŠTĚTINA, J. a kol.: Medicína katastrof a hromadných neštěstí. Praha: Grada Publishing. 2000.11. BYDŽOVSKÝ,J.: Akutní stavy v kontextu. Praha. Triton. 200812. CVACHOVEC, K.: Novinky v anesteziologii, intenzivní medicíně a léčbě bolesti 2005. Galén. 2005

Požadavky

Platné očkování proti hepatitidě B, absolvované BOZP, 100% docházka, absence je nutno nahradit v jiném termínu, potvrzení absolvované praxe v Deníku odborných záznamů příslušným pracovištěm.

Garant

Lubica Valachová

Vyučující

Lubica Valachová