Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociálně psychologický výcvik a krizová intervence I. (17BZSPV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BZSPV1 - Sociálně psychologický výcvik a krizová intervence I., Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je učení, které využívá sociální interakci, která pomáhá studentům ke globálnímu pohledu na osobnost člověka v souvislosti se sociálním prostředím, očekávanými sociálními rolemi kladenými na určité věkové skupiny. Studenti zde mají pochopit identitu osobnosti v cyklu života, determinaci změn osobnosti a porozumět nepatologickým krizím života a významu komunikace v jednotlivých věkových obdobích.

Literatura

Povinná literatura[1] BAŠTECKÁ, B., GOLDMANN, P.: Základy klinické psychologie. Praha: Portál, 2001.[2] KOLAŘÍK, M.: Interakční psychologický výcvik. Praha: Grada, 2011. [3] HERMOCHOVÁ, S.: Sociálně psychologický výcvik, Praha: SPN, 1988.[4] KOMÁRKOVÁ, R., SLAMĚNÍK, I., VÝROST, J.: Aplikovaná sociální psychologie. Sociálně psychologický výcvik. Praha: Grada, 2001.[5] VÁGNEROVÁ, M.: Vývojová psychologie, Praha: Portál, 2000.- Doporučená literatura:[7] VYMĚTAL, J.: Obecná psychoterapie. Praha: Grada. 2004[8] KŘIVOHLAVÝ, J.: Psychologie vděčnosti a nevděčnosti. Praha: Grada. 2007

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních. Je přípustná jedna absence, přičemž větší absenci je možné omluvit pouze ze závažných a doložených důvodů. Je potřeba dohodnout s vedoucím seminářů formu náhrady. Další podmínkou zápočtu je zpracování a úspěšná prezentace seminární práce.