Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie ošetřovatelství a ošetřovatelské postupy II. (17BZTOP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BZTOP2 - Teorie ošetřovatelství a ošetřovatelské postupy II., Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je výuka studentů, která je orientována na aktivní získávání znalostí a vědomostí, dovedností a pracovních návyků nezbytných k ošetřování nemocných nejen v nemocniční, ale i přednemocniční praxi.

Literatura

[1] Povinná literatura[2] MIKŠOVÁ, Z., FRAŇKOVÁ, M., HERNOVÁ, R.: Kapitoly z ošetřovatelské péče I. Praha: Grada, 2005.[3] MIKŠOVÁ, Z., FRAŇKOVÁ, M., HERNOVÁ, R.: Kapitoly z ošetřovatelské péče II. Praha: Grada, 2006.[4] NEJEDLÁ, M.: Fyzikální vyšetření pro sestry. Praha: Grada, 2005.[5] Doporučená literatura:[6] ŠIMÁNKOVÁ, M., HUŠKOVÁ, M., MATOUŠOVI, K.: Základy ošetřovatelství pro studující lékařských fakult I a II. díl. Praha: Karolinum, 2005.[7] TRACHTOVÁ, E.: Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. Brno: IDV PZ, 1999.[8] VOKURKA, S. a kol.: Ošetřovatelské problémy a zásady hemoterapie. Praha: Galén, 2005.[9] MAĎAR, R., PODSTATNÁ, R., ŘEHOŘOVÁ, J.: Prevence nozokomiálních nákaz v klinické praxi. Praha: Grada, 2006.

Požadavky

Zápočet: 1 povolená absence ze závažných důvodů, v případě delší absence náhradu určuje cvičící, realizace zadaných úloh v rámci cvičení (úlohy jsou zaměřeny na praktickou ukázku jednotlivých postupů. V rámci cvičení každý student zrealizuje 2 úlohy se zadaným ošetřovatelským postupem (zadané postupy odpovídají jednotlivým postupům v předmětu Praxe pod přímým vedením v semestru I.B. a Teorie ošetřovatelství a ošetřovatelské postupy II.). Splnění úloh bude ohodnoceno pomocí klasifikační stupnice ECTS cvičícím, ohodnocení pak bude sečteno se závěrečným ústním zkoušením dle pravidel ECTS škály.Zkouška: Ústní zkoušení z jednotlivých ošetřovatelských postupů odpovídajících tématům přednášek tohoto předmětu.Úspěšné absolvovaní zkoušky je podmínkou nástupu na ošetřovatelskou praxi.

Garant

Martina Dingová Šliková

Vyučující

Martina Dingová Šliková