Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Urgentní medicína III. a válečná chirurgie (17BZUM3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17BZUM3 - Urgentní medicína III. a válečná chirurgie, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou urgentní medicíny zaměřenou na traumata a také se základy ošetření válečných zranění. Student si dále osvojí základy krizové připravenosti a činnosti zdravotnické záchranné služby při hromadném postižení zdraví.

Literatura

DRÁBKOVÁ, J.: Polytrauma v intenzívní medicíně, Praha: Galen, 2004.POKORNÝ, J.et al.: Urgentní medicína. Galén, 2004.POKORNÝ, J. et. al.: Lékařská první pomoc 2. vydání 2008.KASAL, E. et al.: Základy anesteziologie, resuscitace a neodkladné medicíny a intenzivní péče pro lékařské fa-kulty, UK Praha, 2004. KLEIN, L., FERKO, A.: Principy válečné chirurgie, GRADA Publishing, 2005.

Požadavky

Zápočet:účast na seminářích se 100% docházkounejméně 75 % správných odpovědí v průběžném testu znalostí (1 pokus) na cvičeníchnejméně 75 % správných odpovědí v zápočtovém testu (1 pokus)Zkouška:zkouškový test s úspěšností nejméně 80 % a zodpovězení 2 vylosovaných otázek v teoretické části

Garant

Jan Pokorný

Vyučující

Robin Šín, Jan Pokorný