Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy ve zdravotnictví (17KBBISZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17KBBISZ - Informační systémy ve zdravotnictví, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je uceleně vyložit studentům filozofii navrhování a implementaci informačních systémů ve zdravotnictví včetně praktických aspektů.

Literatura

[1]Kasal P., Svačina Š.: Lékařská informatika, Karolinum, Praha 1998[2]Berger Josef: Informatika v klinické praxi, Grada, Praha, 1993[3]Svačina, Špunda: Výpočetní technika a informatika ve zdravotnictví, Praha 1992[4]Naidr J. P.: Praktická cvičení z LI, Ústav LI 2. LF UK, Praha, 1998[5]Mezinárodní klasifikace nemocí, 10. Revize[6]Standard MZ ČR pro přenos dat mezi IS[7]Metodika vykazování NZIS[8]Metodika vykazování výkonů zdravotním pojišťovnám

Požadavky

Předmět je ukončen zkouškou. Zkouška bude probíhat formou testu. 30 bodů lze získat na konci semestru v počítačových cvičení, dalších nejvýše 70 bodů může být uděleno za závěrečný test. Pro ukončení předmětu je potřeba získat zápočet ze cvičení. Ze cvičení lze získat maximálně 30 bodů. Pro získání zápočtu je potřeba 15 bodů. Až 18 bodů lze získat za aktivní účast na cvičení (1.5 bodu za hodinu) nebo za zápočtovou úlohu. Až 12 bodů lze získat za zápočtový test, který se uskuteční v 13. hodině.