Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jakost, spolehlivost, testování a klinické hodnocení zdravotnických prostředků (17KMSJSH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17KMSJSH - Jakost, spolehlivost, testování a klinické hodnocení zdravotnických prostředků, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s aspekty, které ovlivňují jakost, spolehlivost a testování zdravotnických výrobků tj. s managementem jakosti ve zdravotnictví v přímé souvislosti s výrobky (spolehlivost součástek, modulů a celků technických zařízení a též SW řešení). Dílčím cílem předmětu je seznámit studenty se souvisejícími právními předpisy a podpůrnými procesy týkajícími se jakosti, spolehlivosti a testování zdravotnických prostředků.

Literatura

FABIÁN, V., DOBIÁŠ, M.: Použití technických norem ve zdravotnictví - zkušenosti autorizovaného metrologického střediska, malovýrobce a dodavatele zdravotnické techniky. Praha: FBMI ČVUT, 2007. CDROMHOMOLKA, F.: Použití technických norem ve zdravotnictví - oblast zkušebnictví a působnosti EZÚ Praha. Praha: FBMI ČVUT, 2007. CDROMFUCHS, P.: Využití spolehlivosti v provozní praxi. Liberec: TU, 2007.FUCHS, P.: Řízení jakosti a spolehlivosti. Liberec: TU, 2007.VDOLEČEK, F.: Spolehlivost a technická diagnostika, Brno: VUT, 2002.BEDNAŘÍK, J. a kol.: Technika spolehlivosti v elektronické praxi, SNTL 1990.MADAR, J.: Řízení kvality ve zdravotnickém zařízení. Praha: Grada, 2004Učební texty na Internetu:KORPAS, D.: Klinické zkoušky zdravotnických prostředků I. díl (http://www.pharmbm.cz/clanek?id=46) KORPAS, D.: Klinické zkoušky zdravotnických prostředků II. díl (http://www.pharmbm.cz/clanek?id=14) KORPAS, D.: Klinické zkoušky zdravotnických prostředků III. díl (http://www.pharmbm.cz/clanek?id=68)

Požadavky

Požadavky ke zkoušce: Pro hodnocení zkoušky bude použito bodové hodnocení dle klasifikační stupnice ECTS platné na ČVUT od 1. 9. 2008. Zkouška bude probíhat písemným testem jednotlivců (70b.) a následně pak ústního zkoušení (30b.) z okruhů, které odpovídají tématům jednotlivých přednášek. (Podmínkou splnění je získání min. 35 bodů z písemného testu a min. 15 bodů z ústního zkoušení z celkových 100 možných). Komplexní známka z předmětu bude složena z písemného testu a z ústní zkoušky (celkové bodové hodnocení předmětu je 100 bodů=100 %), výsledná klasifikace se udělí dle stupnice ECTS.

Garant

Peter Kneppo

Vyučující

Ivana Kubátová, Peter Kneppo