Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CBRNE-Ochranná opatření (17MCOOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17MCOOP - CBRNE-Ochranná opatření, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentům znalosti principů a metod plánování a zavádění opatření na ochranu obyvatel v případě mimořádné události s účastí chemických, biologických, radiačních a jaderných látek a materiálů.

Literatura

Povinná literatura:Klener, V.(ed.): Principy a praxe radiační ochrany, SÚJB, Praha, 2000http://www-pub.iaea.org/MTCD/publications/PDF/te_953_web.pdfhttp://www-pub.iaea.org/MTCD/publications/PDF/te_955_prn.pdfPitschmann, V., Halámek, E., Kobliha Z.: Průmyslové toxické látky. VVŠ PV, Vyškov 2003Pitschmann, V.: Historie chemické války. MS Line, Kounice 1999Pitschmann, V.: Jaderné zbraně: nejvyšší forma zabíjení, Naše vojsko, Praha 2005Slabotinský, J., Brádka, S.: Ochrana osob při chemickém a biologickém nebezpečí, Publikace, Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství, Edice SPBI Spektrum 46., 1. vydání, Ostrava, 2006 Matoušek, J., Linhart, P. CBRN. Chemické zbraně. Ostrava: SPBI, 2005 Matoušek, J., Benedík, J., Linhart, P. CBRN. Biologické zbraně. Ostrava: SPBI, 2007http://www.mzcr.cz/obsah/pandemicky-plan-cr_1093_5.htmlhttp://www.mzcr.cz/Verejne/obsah/mezinarodni-zdravotnicke-predpisy2005-_2497_5.html

Požadavky

ZápočetPro udělení zápočtu je nutná aktivní účast na přednáškách a vypracování seminární práce na zadané téma. Je přípustná jedna absence. Větší absence je možné omluvit pouze ze závažných a doložených důvodů a dohodnout s přednášejícím formu náhrady.Zkouška Předmět bude zakončen testem a ústní zkouškou v rozsahu látky odpřednášené na přednáškách a referenční literatury. K ústní zkoušce postoupí pouze posluchači, kteří v testu získají nejméně 50% bodů. Test obsahuje uzavřené úlohy s výběrem odpovědí (i více správných), otevřené úlohy se stručnou odpovědí a úlohy doplňovací. Při ústní zkoušce si posluchači vytáhnou dvouotázku, každá otázka bude věnována jiné noxe. Examinátor v průběhu zkoušky může položit jakoukoliv další otázku v rozsahu povinné literatury a látky probírané na přednáškách (vizte zkouškové zrcadlo). Okruhy otázek budou vypsány v průběhu semestru garantem předmětu (RNDr. Hana Kubátová, Ph.D). Upozornění: interval mezi řádnou a opravnou zkouškou nebo opravnými zkouškami musí být minimálně sedmidenní.