Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Státní správa v krizovém řízení (17MCSZK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17MCSZK - Státní správa v krizovém řízení, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem studia je, aby student získal potřebné znalosti problematiky krizového řízení ve veřejné správě, seznámil se s úkoly a působnostmi orgánů krizového řízení při přípravě na řešení a řešení krizových situací, s právy a povinnostmi fyzických a právnických osob při řešení krizových situací, s členěním a úkoly bezpečnostních rad a krizových štábů na všech úrovních řízení a orientoval se v problematice obranného plánování a zvláštních skutečností.

Literatura

Legislativa:? ústavní zákon č. 1/1993 (čl. 43)? ústavní zákon č. 110/1998 Sb.? zákon č. 240/2000 Sb.? zákon č. 222/1999 Sb.? nařízení vlády č. 462/2000 Sb.? nařízení vlády č. 51/2004 Sb.Nelegislativní dokumenty? Směrnice MV č.j. MV-117572-2/PO-OKR-2011, kterou se stanoví jednotná pravidla organizačního uspořádání krizového štábu kraje, krizového štábu obce s rozšířenou působností a krizového štábu obceDalší doporučená literatura? Šenovský, Adamec: Právní rámec krizového managementu, SPBI, červená řada č. 39? Ochrana obyvatelstva v případě krizových situací a mimořádných událostí nevojenského charakteru I. a II., publikace ČVUT-FBMI

Požadavky

Zápočet:? písemný zápočtový test z obsahu přednášek a cvičení:- test obsahuje 30 otázek, doba na vypracování odpovědí 60 min.;- podmínkou pro udělení zápočtu je nejméně 20 správných odpovědí;? nejméně 50% účast a aktivní vystupování na cvičeních;? udělení zápočtu a zápis zápočtu do KOS je podmínkou pro konání zkoušky.Zkouška: ? formou ústního přezkoušení podle tematických okruhů.