Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terorismus pro pracovníky bezpečnostního systému (17MCTBS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17MCTBS - Terorismus pro pracovníky bezpečnostního systému, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student je schopen orientace v mezinárodním dění, je schopen vyhodnotit geopolitickou situaci. Orientuje se v pojmech, jež se týkají terorismu jeho historie, projevů a rizik. Student dokáže popsat možné dopady teroristických aktivit na fungující státní aparát. Dokáže případné hrozby předjímat, definovat a určit možnost jak proti nim bojovat.

Literatura

[1] Durman, Karel:Popely ještě žhavé II. Konce dobrodružství, Karolinum 2009.[2] Carr, Caleb:Dějiny terorismu, Práh 2002.[3] Eichler, Jan:Terorismus a války v době globalizace, Karolinum 2009.[4] Janošec, J.: Možné formy teroristických ohrožení pro A ČR. Případová studie, Brno, 2003 [5] Raděj, T. Povstání v Iráku, Praha 2010.[6] Souleimanov, E., Konflikt v Čečensku, Praha 2011.[7] Eichler, Jan. Bezpečnostní a strategická kultura USA, EU a ČR, Praha 2011.[8] Doporučená literatura.[9] Janošec, J.: Terorismus, soubor prezentací. UO, Brno, 2006. (CD - ROM). [10] Černý, Karel: Svět politického islámu, Politické probuzení Blízkého východu, NLN 2012.[11] Obrana a strategie. Vydává UO, Brno, dostupný na www.army.cz [12] Vojenské rozhledy. Vydává MO ČR, AVIS, Praha, dostupný na www.army.cz

Požadavky

Přítomnost na cvičeních a přednáškách, a aktivní participace na výuce. Povolena je jedna absence za semestr. Zápočet bude udělen za aktivní participaci na výuce a účast na cvičeních. Složení zkoušky. Zkouška bude tvořena ústním pohovorem, který se bude skládat z analýzy historie terorismu, jeho projevů, systému analýzy rizik a boje proti nim. Seznam okruhů a rozšířený seznam literatury obdrží studenti na prvním cvičení v semestru.