Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdroje a procesy pro bezpečnost a obranu státu (17MCZOS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17MCZOS - Zdroje a procesy pro bezpečnost a obranu státu, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem studia je vytvořit základní přehled o informacích, jejich vyhodnocení a využití v zákonných dokumentech pro zabezpečení bezpečnosti a obrany státu a o praktické realizaci celého bezpečnostního procesu v České republice.

Literatura

Výroční zpráva Vojenského zpravodajství a Bezpečnostní informační služby za rok 2013, Evropská bezpečnostní strategie, Národní bezpečnostní strategie USA, Bezpečnostní strategie ČR, Zákon č. 153/1994 Sb., o zpravodajských službách ČR, Zákon č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací, Zákon č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti ČR, Usnesení vlády ČR č. 391 z roku 1998 o Bezpečnostní radě státu, Zákon č. 239/200Sb., o integrovaném záchranném systému, Bezpečnostní systém ČR, Bílá kniha o obraně.

Požadavky

Zápočet:Zpracování ucelené, obsahově i formálně fundované originální semestrální práce na důležité téma v oblasti krizového řízení. Rozsah práce 5 stran, ohodnocení práce dle originality, přínosu, věcné i formální správnosti. Bez získání zápočtu a zápisu zápočtu do KOSu není možné realizovat zkoušku!Zkouška:Přezkoušení testem, požadavek 70% úspěšnosti. Zkouška je tvořena písemnou částí v délce 60 minut o 20 otázkách z obsahu, přednášek, cvičení a zadaného samostatného studia a na ní navazující částí ústní pouze v případě nejasného hodnocení testu a nebo v případě, že student chce získat lepší hodnocení. Ohodnocení testu:A - 20 otázek správněB - 19 otázek správněC - 18 otázek správněD - 17 otázek správněE - 15-16 otázek správně