Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie (17PBBCHM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBBCHM - Chemie, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Osvojení teoretických znalostí v oblasti chemie. Osvojení si přehledu v chemii obecné, v jejích zákonitostech odvíjejících se od stavby atomu, vlastnosti prvků a jejich využití v praxi, v chemii organické, také znalosti a praktické dovednosti v analytické chemii. Důležitou součástí je osvojení postupů výpočtů běžných v laboratorní praxi i v teoretickém výzkumu.

Literatura

[1]G. I. Brown: Úvod do anorganické chemie, SNTL/Alfa, Praha 1982[2]N. N. Greenwood, A. Earnshaw: Chemie prvků, Informatorium, Praha 1993[3]J. Vacík a kol.: Přehled středoškolské chemie, SPN a.s., Praha 1995[4]G. Wulfsberg: Inorganic chemistry, University Science Books, 2000[5]J. Kukačka, K. Kotaška, E. Klapková: Bioanalytická chemie v příkladech acvičeních, UK Praha 2011[6]D. Sedmidubský, V¨. Flemr, J. Svoboda, R. Cibulka: Základy chemie pro bakaláře, VŠCHT, Praha 2011, dostupné z http://vydavatelstvi.vscht.cz/katalog/uid_isbn-978-80-7080-790-3/anotace/[7]J. Klikorka,B. Hájek,J. Votinský: Obecná a anorganická chemie, SNTL/ALFA,Praha/Bratislava,1985

Požadavky

Požadavky k získání zápočtu: Povinná účast na cvičeních, absence musí být řádně omluvené a nahrazené. Absolvování všech laboratorních úloh, napsání vstupních testů k úlohám alespoň na 60 % a odevzdání vypracovaných protokolů. Nahrazovat je možno nejvýše tři úlohy.Úspěšné absolvování zápočtového testu. Podrobnější informace viz. dokument Pozadavky_1314.Průběh a hodnocení zkoušky: Zkouška je tvořena písemným testem a ústním zkoušením. Odpovědi na otázky jsou bodově ohodnoceny dle obtížnosti. Po opravě testu následuje ústní zkoušení. Celkové hodnocení zkoušky odpovídá platné klasifikační stupnici. Je-li výsledek kterékoliv části hodnocen stupněm F, je i výsledek zkoušky automaticky F.Podrobnosti v dokumentu Informace ke zkoušce.

Garant

Zuzana Fílová

Vyučující

Martina Turchichová, Zuzana Fílová