Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronické součástky a senzory v lékařství (17PBBESL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBBESL - Elektronické součástky a senzory v lékařství, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení se základním typy a funkcemi elektronických součástek a senzorů používaných v medicínské diagnostice a přístrojové technice.

Literatura

[1] Husák, M.: Mikrosenzory a mikroaktuátory, ACADEMIA, 2008 - stěžejní studijní opora k přednáškám[2] Husák, M.: Senzorové systémy, Vydavatelství ČVUT, Praha, 1993[3] Vobecký, J., Záhlava, V.: Elektronika, součástky a obvody, principy a příklady, druhé, rozšířené vydání, Grada Publishing s.r.o., Praha 2001, ISBN 80-7169-884-9[4] Vaníček, F.: Elektronické součástky Principy, vlastnosti, modely, Vydavatelství ČVUT, Praha 1999, ISBN 80-01-01897-0[5] P. Ripka, M. Kreidl, S. Ďaďo: Senzory a převodníky, Vydavatelství ČVUT, Praha 2005Studijní literatura cvičení:[6] Foit,J., Záhlava,V., Vobecký,J.: Electronics - laboratory measurements, CTU in Prague, 2007 [7] Husák, M., Ripka, P., a další autoři: Senzory v lékařství, Návody k laboratorním cvičením, Vydavatelství ČVUT, Praha 2007 - stěžejní studijní opora, která je vhodná jak pro samostudium, tak i pro přípravu na cvičení i ke SZZ[8] Vaníček, F.: Elektronické součástky - příklady, Vydavatelství ČVUT, Praha 2004, ISBN 80-01-02401-6[9] Platil, P. Ripka: Senzory - laboratorní cvičení, Vydav. ČVUT, Praha 2004[10] Fojt, J., Vobecký, J., Záhlava V.,: Elektronika, laboratorní cvičení. Vydavatelství ČVUT, Praha 2005Studijní literatura pro bližší seznámení se s oborem:[11] Dostál, J.: Operační zesilovače, BEN Technická literatura, Praha 2005, ISBN 80-7300-049-0[12] Maťátko, J.: Elektronika, 5. vydání. Idea servis, Praha 2002[13] Doleček, J.: Základy elektroniky. 1. díl. (a další díly), BEN - technická literatura, Praha 2005 [14] Láníček, R.: Elektronika - obvody, součástky, děje, 1. vydání, BEN - technická literatura, Praha 1998.

Požadavky

Podmínky zápočtu: Pro získání zápočtu je nutné absolvovat všechna cvičení, absence jsou omluveny pouze potvrzením od doktora. Student musí mít na cvičení vytisknutý návod na úlohu či mít zakoupená skripta Senzory v lékařství (autor prof. Husák). Výstupem měření jsou hodnoty, které jsou spolu s postřehy a závěry z dané úlohy doplněny do zakoupených skript či vytisknutých návodů. Student je povinen do dvou týdnů od provedeného měření předložit úlohu vyplněnou ve skriptech či návodu a požádat o schválení dané úlohy cvičícím. Na konci semestru musí mít student schválené všechny absolvované úlohy. Požadavky ke zkoušce: Zkouška bude probíhat formou testu, z látky která byla probrána na přednáškách a cvičeních. Test bude písemný a bude obsahovat otázky s nabízenými odpověďmi, z nichž pouze jedna je vždy správná.

Garant

Miroslav Husák

Vyučující

Miroslav Husák