Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Balneoterapie (17PBFBLT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBFBLT - Balneoterapie, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenta se základy tradiční léčby v českých lázních -balneologické léčbě přírodním léčivým zdrojem.Je nutné seznámit se s vlivem lázeňských procedur na lidské tělo,skloubením s rehabilitaci a fyzikální medicínou,potom i možnosti působeni balneoterapie dle nemoci.Student pochopi jen tradici a legislativu lázeňskou v ČR ale i v Evropě a světě.

Literatura

Jandová, D.: Balneologie. Grada, Praha 2008Škapík a kol.: Využití balneoterapie ve vnitřním lékařství? Praha:Grada 1994Capko, J.: Základy fyziatrické léčby. Praha, Grada 2002Vyhlášky:Vyhláška MZ ČR č.267/2012 Sb.(indikační seznám) Vyhláška MZ ČR 423/2001 Sb (o zdrojích a lázních) Zákon 48/1997,doplnění z 6.1.2015.(zákon o veřejném zdr. pojištěni ) Doporučená literatura : Poděbradský, J.; Vařeka, J.: Fyziatrie I., II. Praha, Grada 1998Votava, J.a kol.: Fyzikální základy rehabilitace. Praha, Karolinum 2000 Kolář,p.: Rehabilitace v klinické praxi, 2010

Požadavky

Povinné předcházející předměty(prerekvizity):NejsouPovinné současně probíhající předměty(korekvizita):NejsouÚčast je povinná na všech cvičeních. Neúčast je možná pouze z vážných důvodů (nemoc, svatba, pohřeb... - vše musí být doloženo). Bez získání zápočtu a jeho zápisu do KOSu není možné realizovat zkoušku.Zkouška formou testu(odpovědní testy) v rozsahu referenční literatury a látky odpřednášené na přednáškách se zaměřením na tematické okruhy,počínají od definice balneologie,balneoterapie a působení na lidský organismus,jak celkově,tak i dle orgánů a systémů.Test má 50 otázek,3 možné odpovědí a možnost správných odpovědí je nula až tři.Při hodnoceni studia se užívá klasifikační stupnice,v souladu s klasifikační stupnicí ECTS.Požadavky zkouškySložení zkoušky předepsanou formou(písemně,na konci semestru) . Opravné termíny jsou formou ústní zkoušky v podzimním termínu.Ke zkoušce se mohou přihlásit pouze studenti,kterým byl udělen zápočet. Klasifikace testuA 100-90 bodůB 89-80 bodůC 79-70 bodůD 69-60 bodůE 59-50 bodůKlasifikace se zapisuje do výkazu o studiu.Ve výkazu o studiu zkoušející uvede písmennou zkratku,slovní vyjádření klasifikačního stupně v závorce,datum konání zkoušky,nebo datum konání její poslední částí a připojí svůj podpis.Klasifikační stupeň F se do výkazu o studiu neuvádí.