Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy odborné terminologie (17PBFZOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBFZOT - Základy odborné terminologie, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat základní znalosti v předmětu v rozsahu nezbytném pro výkon povolání v oboru fyzioterapeut Bc.

Literatura

[1] Kábrt, J., Chlumská, E: Lékařská terminologie. Praha: Informatorium 2001.[2] Kábrt, J., Chlumská, E.: Úvod do lékařské terminologie. 4. Vyd. Praha: Karolinum. 2000.[3] Veselá, A.: Lékařská terminologie pro fyzioterapeuty. Praha: Karolinum. 2005.[4] Bydžovský, J.: Latina pro zdravotníky. Třebíč. 2005[5] Ralbovská, R.: 13 power pointových prezentací, které obsahují poměrnou část učiva k předmětu lékařská terminologie.[6] Kábrt, J., Kábrt jr., J.: Lexicon medicum. 2 dopl. A přeprac. Vyd. Praha: Galén. 2004.[7] Svobodová D.: Terminologiae medicae vestibulum. 2. Úvod do řecko-latinské lékařské terminologie pro studenty bakalářských oborů 1. LF UK. UK Karolinum Praha vyd. Praha: Karolinum. 2005.[8] Pacovský, V.: Medicínská terminologie. Praha. Karolinum 2004.[9] Kozlíková, D., Plašilová, D. Základy latinské lékařské terminologie pro bakalářský program na lékařské fakultě. UK Karolinum Praha. 2005. ISBN[10] Strakošová, S.: Jazyk latinský (Skriptum pro studium bakalářské a magisterské se zdravotnickým zaměřením), Ostravská univerzita, Ostrava 200

Požadavky

účast na cvičeních: 100 %, (neúčast je možná pouze z vážných důvodů), aktivní účastÚspěšné absolvování dvou písemných testů. První test se koná po uplynutí 6 týdnů výuky a druhý v zápočtovém týdnu.První test se skládá s následujících částí:Část první: slovní zásoba. (překlad slovíček do a z latinského jazyku. Slovíčka týkající se názvů jednotlivých orgánů a částí lidského těla)Část druhá: diagnózy (překlad jednotlivých diagnóz do a z latinského jazyku)Druhý test obsahuje: složitější diagnózy a diagnostické a léčebné postupy (překlad jednotlivých postupů do a z latinského jazyku)Testy celkově obsahují 10 položek proporcionálně rozložených do jednotlivých částí testů.V případě úspěšného absolvování testů může student získat 70 bodů, což odpovídá hodnocení A. Další hodnocení je v souladu s hodnotícím systémem ECTS.V případe studenta se specifickými poruchami učení lze zkoušku modifikovat dle jeho potřeb.Celkový přehled o studijních oporách pro daný předmět v českém jazyce je souhrnem hlavních opor, které může student použít ke studiu, aby získal potřebné znalosti pro absolvování zápočtu.Učebnice (skripta) jsou koncipovány tak, že obsahují vše, co je potřebné pro danou problematiku. Student tak má k dispozici komplexní podklady pro výuku.

Garant

Dana Rebeka Ralbovská

Vyučující

Dana Rebeka Ralbovská