Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy patologické fyziologie (17PBFZPF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBFZPF - Základy patologické fyziologie, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je dát studentům systematický přehled o základech patologické fyziologie a obecných patogenetických mechanismech a aspektech postihujících specifické orgány a orgánové systémy a umožnit tak pochopení existujících souvislostí při vzniku a rozvoji patologických procesů.

Literatura

[1] VOKURKA, M., et al.: Patofyziologie pro nelékařské obory 2005[2] SILBERNAGL, S, LANG, F.: Atlas patofyziologie člověka 2001[3] FÖLSCH U. R. et al.: Patologická fyziologie, Grada 2003

Požadavky

Zápočet: 70% prezence na přednáškáchObhajoba seminární práce (práce se připravuje podle podmínek vyučujícího)Zkouška: Písemná forma testu, 30 otázek, jedna správná odpověď; 1.opravná zkouška stejnou formou testu; 2.opravná zkouška ústní formou v rozsahu referenční literatury a látky přednesené na přednáškách. Bodové hodnocení testu: 30 - 29 správných odpovědí = 1(A), 28 - 27 správných odpovědí = 1,5(B), 26 - 24 správných odpovědí = 2(C), 23 - 22 správných odpovědí = 2,5(D), 21 - 19 správných odpovědí = 3(E), 18 a méně správných odpovědí = 4(F).Upozornění: Bez zápočtu není možné absolvovat zkoušku. Interval mezi řádnou a opravnou zkouškou nebo opravnými zkouškami musí být minimálně 7 dnů.

Garant

Jan Pokorný

Vyučující

Jan Pokorný