Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmizace a programování (17PBIALP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBIALP - Algoritmizace a programování, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Osvojení praktických základů (pojmů, postupů a prostředků) algoritmizace se zaměřením na oblast biomedicínského inženýrství. Osvojení základních programátorských technik, nezbytných pro pochopení vnitřního fungování moderních softwarových systémů. Důraz bude kladen na praktickou a samostatnou aplikaci nejpoužívanějších algoritmů, bezprostředně využitelných v biomedicínckém inženýrství. Během výuky se student naučí specifikovat algoritmickou úlohu, provést její analýzu, dekompozici, navrhnout, implementovat a odladit jednoduché řešení. Platforma použitá k výkladu a k řešení úloh je ANSI C resp. C++. Studenti mohou využívat např. integrované vývojové prostředí BloodshedDevC++ pro WindowsXP, postavené na GNU C (osvědčilo se při výuce) nebo jakýkoliv produkt, kompatibilní s ANSI C/C++. Obsah předmětu je strukturován tak, aby byly nabyté znalosti využitelné v navazujících předmětech na FBMI ČVUT, zaměřených na informační technologie.

Literatura

Výukové materiály pro tento předmět jsou zveřejněny prostřednictvím e-learningového systému na adrese http://skolicka.fbmi.cvut.czObsahuje veškeré podpůrné materiály: sylaby přednášek, náplně jednotlivých cvičení atd.[1] Wroblewski, S.: Algoritmy, Datové struktury a programovací techniky, ComputerPress, Brno 2004[2] Kadlec: Učíme se programovat v jazyce C, ComputerPress, Praha 2002[3] Sedgewick, J.: Algoritmy v C, SoftPress, Praha 2005[4] Herout: Učebnice jazyka C (IV. vydání), KOPP, České Budějovice 2004

Požadavky

Povinná účast na cvičeních, realizace průběžných úloh s minimálním ziskem 30 bodů (maximum 60), absolvování 2 testů s celkovým minimálním ziskem 20 bodů (maximum 40). Celkové hodnocení: 50-59 bodů = E (3), 60-69 bodů = D (2.5), 70-79 bodů = C (2), 80-89 bodů = B (1.5), 90-100 bodů = A (1)

Garant

Pavel Smrčka

Vyučující

Pavel Smrčka