Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biomedicínská statistika (17PBIBS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBIBS - Biomedicínská statistika, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Úvod do teorie pravděpodobnosti a matematické statistiky. Klasická, geometrická a Kolmogorovova definice pravděpodobnosti. Náhodné veličiny, jejich rozdělení, charakteristiky, transformace. Populace a výběrový soubor. Odhady parametrů. Testování hypotéz.

Literatura

Vladimír Rogalewicz: Pravděpodobnost a statistika pro inženýry, skriptum FBMI, Nakladatelství ČVUT, Praha, 2007Chatfield C.: Statistics for Technology, 3rd edition, Chapman and Hall, London, 1992Jan Hendl: Přehled statistických metod zpracování dat, 4. vydání, Portál, Praha, 2012Jan Hendl: Kvalitativní výzkum, Portál, Praha, 2012

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Docházka na cvičení alespoň 75 %, úspěšné absolvování průběžného testu, vypracování aprezentace seminární práce (ve dvojicích)Požadavky ke zkoušce:Zápočet musí být získán před absolvováním zkoušky.Zkouška bude písemná a bude hodnocena dle SZŘ.

Garant

Vladimír Rogalewicz

Vyučující

Hana Schaabová, Vladimír Rogalewicz