Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Integrální počet (17PBIITP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBIITP - Integrální počet, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání vědomostí a praktických dovedností v základech integrálního počtu a integrálních transformací, zejména Laplaceovou a Z transformací a jejich využitím při řešení diferenciálních a diferenčních rovnic.

Literatura

[1] Tkadlec J.: Diferenciální a integrální počet funkcí jedné proměnné, skriptum ČVUT, 2004[2] Tkadlec J.: Diferenciální rovnice, Laplaceova transformace, skriptum ČVUT, 2005[3] Hamhalter J., Tyšer J.: Integrální počet funkcí více proměnných, skriptum ČVUT, 2005[4] Neustupa J., Kračmar, S.: Sbírka příkladů z Matematiky I., skriptum FS ČVUT[5] Neustupa J.: Matematika I, skriptum FS ČVUT [6] http://math.feld.cvut.cz/mt/index.htm[7] http://math.fme.vutbr.cz[8] http://www.studopory.vsb.cz[9] http://dagles.klenot.cz/rihova

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:1. Povinná účast na cvičeních, nejvýše tři řádně omluvené absence.2. Aktivita na cvičeních. Bude kontrolována minitesty (během semestru celkem 10). Každý minitest bude hodnocen maximálně 5 body. Celkový počet bodů MT z 10 minitestů bude maximálně 50 bodů.3. Úspěšné zvládnutí 2 polosemestrálních testů v 7. a 13. týdnu výuky.Každý z těchto testů sestává ze 4 úloh, každá úloha je hodnocena maximálně 5 body (celkem 20 bodů). Z jednotlivého polosemestrálního testu je nutné získat alespoň 9 bodů. Z obou polosemestrálních testů musí student získat celkem alespoň 20 bodů.Celkový počet bodů VT bude v rozmezí 20 až 40 bodů.Hodnocení studenta ze cvičení, které bude započítáno k bodům ze zkoušky:MT/10 + VT/4 = v rozmezí od 5 do 15 bodů. Zkouška: Podmínkou k vykonání zkoušky je udělený zápočet, zapsaný v indexu i v KOSu.Zkouška je pouze písemná, trvá 90 minut.Při zkoušce není dovoleno používat ani kalkulačku ani mobilní telefon.Zkouška sestává z:a) 7 úloh, hodnocených po 10 bodech, celkem maximálně 70 bodů.b) 5 testů, každý hodnocený 3 body, celkem maximálně 15 bodů.c) body ze cvičení celkem maximálně 15 bodů.Stupnice známek: A: 90-100, B: 80-89, C: 70-79, D: 60-69, E: 50-59, F: méně než 50.Ukázkové polosemestrální testy budou s časovým předstihem zveřejněny na webovských stránkách předmetu v sekci Ostatní.

Garant

Eva Feuerstein

Vyučující

Eva Feuerstein