Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní diagnostika a technika (17PBILDT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBILDT - Laboratorní diagnostika a technika, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem studia je seznámit se se základními metodami používanými v klinické laboratoři, pochopit jejich principy a porozumět možnostem, jak počítačově zpracovávat jejich výstupy. Student by se měl po absolvování předmětu orientovat v pojmech používaných v kontextu laboratorní medicíny.

Literatura

1. Klouda, P.: Moderní analytické metody. Nakladatelství Pavel Klouda, Ostrava 2003. 2. Káš, J., Kodíček, M., Valentová, O.: Laboratorní techniky biochemie. Vydavatelství VŠCHT Praha, Praha 2006.3. Galuszka, P., Luhová, L.: Laboratorní technika pro biochemiky. Katedra biochemie Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého, Olomouc 2005.4. Štern, P., a kol.: Obecná a klinická biochemie pro bakalářské obory studia. Nakladatelství Karolinum, Praha 2011.5. Kodíček, M.: Biochemické pojmy - výkladový slovník. Vydavatelství VŠCHT Praha, Praha 2004.6. Mikkelsen, S. R., Cortón, E.: Bioanalytical Chemistry. Wiley & Sons, Inc., Hoboken 2004.7. Arneson, W., Brickell, J.: Clinical Chemistry - A Laboratory Perspective. F. A. Davis Company, Philadelphia 2007.8. Gauglitz, G., Vo-Dinh, T.: Handbook of Spectroscopy. Wiley & Sons, Inc., Hoboken 2003.9. Günzler, H., Williams, A.: Handbook of Analytical Techniques. Wiley & Sons, Inc. Hoboken 2001.

Požadavky

Požadavky k získání zápočtu: Zápočet lze získat 100% účastí na cvičeních a splněním a vypracováním všech zadaných úkolů. Neúčast na cvičeních (ze závažných důvodů) musí být omluvená a nahrazená.Průběh a hodnocení zkoušky: Zkouška je tvořena písemným testem a pokrývá rozsah všech přednášek i cvičení. K testu si student může přinést bonusové body ze vstupních testů na přednáškách. Celkové hodnocení testu odpovídá platné klasifikační stupnici. Je-li test hodnocen za F, je i celá zkouška hodnocena za F. Po úspěšném absolvování písemného testu je možné ústní dozkoušení na lepší stupeň.