Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařské přístroje a zařízení (17PBILPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBILPZ - Lékařské přístroje a zařízení, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět si klade za cíl seznámit studenty s přehledem a kategorizací prostředků zdravotnické techniky, s patřičnou terminologií, s blokovými schématy významných zdravotnických elektrických přístrojů a zařízení (zejména z oblasti diagnostické a terapeutické techniky) a jejich funkcí, se stručnou charakteristikou v podobě požadovaných parametrů, specifikami použití, možnými artefakty ovlivňující výstup a požadavky na bezpečnost. A to vše vsouvislosti s platnou legislativou a českými státními normani týkajícími se zdravotnických prostředků.

Literatura

[1] ROZMAN, J.: Elektronické přístroje v lékařství. Academia, Praha, 2006. ISBN 80-200-1308-3 (kniha vdostatečném počtu ve fakultní knihovně FBMI)[2] PENHAKER, M., TIEFENBACH, P., IMRAMOVSKÝ, M., KOBZA, F. Lékařské diagnostické přístroje - učební texty. VŠB - Technická univerzita Ostrava, Ostrava 2004 ISBN: 80-248-0751-3 (kniha v dostatečném počtu ve fakultní knihovně FBMI[3] HRAZDÍRA, I., MORNSTEIN, V.: Lékařská biofyzika a přístrojová technika. Neptun, Brno, 2001, 2004 (kniha v dostatečném počtu ve fakultní knihovně FBMI)[4] VEJROSTA, V. Konstrukce zdravotnických elektrických přístrojů - aplikace požadavků mezinárodních a evropských norem. Praha: Česká společnost pro zdravotnickou techniku, 2001 (brožura v dostatečném počtu ve fakultní knihovně FBMI[5] ČSN EN 60601-1 Zdravotnické elektrické přístroje Část 1 Všeobecné požadavky na bezpečnost. Praha: Český normalizační institut, 1993 (norma dostupná ve FK FBMI)

Garant

Martin Rožánek

Vyučující

Martin Rožánek