Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie výzkumné práce (17PBIMVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBIMVP - Metodologie výzkumné práce, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Podat studentům základní informace o tvorbě vědeckých textů zpráv a publikací, správné tvorbě bakalářských adiplomových prací, metodách vědecké práce, tvorbě projektůa grantových přihlášek, jakož i využívání různýchinformačních zdrojů.

Literatura

[1] Sgall, P., Panevová, J.: Jak psát a jak nepsat česky. (1. vydání). Karolinum, 2004.^[2] Šifner, F.: Jak psát odbornou práci a diplomovou prácizvláště. UK Praha, 2004.^[3] Umberto, Eco (Překlad: Seidl, I.): Jak napsatdiplomovou práci. (1. vydání). Votobia 1997.^[4] Liška, V.: DOCTORANDUS (průvodce budoucích Ph.D.).Praha, Profesional Publishing 2004.^[5] Greenhalgh, T.: Jak pracovat s vědeckou publikací.Základy medicíny založené na^důkazu. Praha, Grada 2003.^[6] Gustavii B.: How to Write and Illustrate a ScientificPaper. Cambridge University Press, Cambridge, 2003.^[7] Jordan R. R.: Academic Writing Course - New Edition.Nelson, Walton-on-Thames, 2002.^

Požadavky

Zápočet bude udělen po splnění následujících kritérií:(1) Zpracování všech požadovaných příprav podle zadání přednášejícího;(2) Úspěšné absolvování závěrečného zápočtového ověření znalostí. Klasifikace zápočtu bude mít písemnou a ústní část. Písemná část bude provedena formou testu, ve kterém budou otázky a kus odborného textu, se kterým bude student pracovat. Některé otázky mohou mít větší váhu při hodnocení než ostatní, a to například ty, které zahrnují početní úlohu či vyžadují komplexní přístup k řešení. Hodnocení bude odpovídat procentuální úspěšnosti přesně podle platné klasifikační stupnice. V případě, že výsledky písemné části jsou dostačující pro klasifikaci, může být od ústní části klasifikovaného zápočtu ustoupeno. Po absolvování ústní části bude stanovena výsledná známka jako průměr známky z písemného testu a ústního projevu. Při průměrném hodnocení A až E získá student zápočet. Je-li výsledek kterékoliv části hodnocen stupněm F, je i výsledek zápočtu automaticky F a neuplatňuje se předchozí pravidlo o výpočtu průměru. Okruhy k závěrečnému hodnocení: viz osnova přednášek.

Garant

Karel Roubík

Vyučující

Jakub Ráfl, Karel Roubík