Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotnická legislativa a normy (17PBIZLN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBIZLN - Zdravotnická legislativa a normy, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit studenty s právy a povinnostmi vyplývajících ze současné legislativy týkajících seproblematiky zdravotnictví. Důraz není kladen na memorování doslovného znění právních předpisů, ale na seznámení studentů s hlavními body a myšlenkami obsaženými v zákonech nařízeních a normách České republiky a direktivách EU pro oblast zdravotnictví. Student by měl mít po absolvování předmětu ucelený přehled v problematice zdravotnické legislativy.

Literatura

[1] Vejrosta, V.: Konstrukce zdravotnických elektrickýchpřístrojů. Praha, Česká společnost pro zdravotnickoutechniku 2001.[2] ČSN EN 60601-1 Zdravotnické elektrické přístroje Část 1 Všeobecné požadavky na bezpečnost. Praha, Českýnormalizační institut 1993.

Požadavky

Podmínky klasifikovaného zápočtu: 1. Aktivní účast na cvičeních - min. 80%. Ze cvičení může student za řešení modelových situací získat max. 40 bodů.2. Absolvování závěrečného testu. Max. počet bodů 60. Test je sestaven jak z přednášek, tak ze cvičení z probrané látky. Celkové bodové hodnocení: 100-90 bodů - A výborně, 89-80 bodů - B velmi dobře, 79-70 - C dobře, 69-60 - D uspokojivě, 59-50 - E dostatečně, 49-0 - F nedostatečně..