Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná zdravotnická informatika (17PBLAZI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBLAZI - Aplikovaná zdravotnická informatika, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se současným stavem informatizace medicínských oborů (kupř. farmacie, stomatologie) a specifickými problémy spojenými se sdílením informací interaktivní formou v diskusních fórech a elektronických konferencích pro danou oblast. Součástí tématiky budou dále otázky uplatnění komerčních informací a jejich možného negativního dopadu, kupř. u alternativní medicíny.

Literatura

[1] P. Kasal a kol.:Zdravotnické registry a standardy, informační zdroje a jejich kvalita. In:Počítač v ordinaci, ČNF pro eHealth, 2008[2] P. Kasal, A. Veselková, J. Feberová: Praktická cvičení - Bibliografická báze dat Medline, Zdravotnické informační zdroje, Odborné informace na internetu. eLearningový kurz UK, Moodle, http://dl1.cuni.cz/course/view.php?id=683[3] Kasal, Kubů, Veselková,: Počítač v ordinaci, eLearningový kurz www.euni.cz 2008[4] P. Kasal, Š. Svačina a kol.:Lékařská informatika, Karolinum 1998[5] P. Kasal, Š. Svačina a kol.: Internet a medicína, Grada 2001[6] J. Feberová: Jak na Medline efektivně, Triton 2004

Požadavky

Předmět končí klasifikovaným zápočtem. Podmínkou je účast na všech cvičení a úspěšné absolvování závěrečného testu.

Garant

Pavel Kasal

Vyučující

Pavel Kasal