Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Genetika (17PBLGEN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBLGEN - Genetika, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit se s principy dědičnosti a proměnlivosti na úrovni molekul, buněk i celého organismu. Zvládnout dědičnost jednotlivých znaků a to jak kvalitativních, tak kvantitativních.Zvládnout metody genetické analýzy genů při vazbě vloh, metody genetické analýzy genů souvisejících s pohlavím, pochopit principy a metody genetické analýzy při genových interakcích.

Literatura

Povinná literatura:1. Snustad P.D., Simmons M.J. : Genetika. Masarykova Univerzita, Brno, 2009, 1. vydání.2. Fischlová, H.: Základy genetiky. Západočeská univerzita v Plzni, 20113. Závacká, I.: Úvod do genetiky. Ostravská univerzita v Ostravě, 20114. Pritchard D.J,. Korf D.R.: Základy lékařské genetiky. Galén, 2007Doporučená literatura:1. Relichová, J.: Genetika populací. Masarykova univerzita, Brno, 20092. Jones, S., van Loon, B.: Genetika. Portál, Praha, 20033. Albetrs a kol.: Základy buněčné biologie. Espero Publishing, Praha, 20054. Rosypal, S.: Úvod do molekulární biologie. Čtvrté inovované vydání. Brno, 2006. Díl I. 288 s.

Požadavky

Podmínky pro získání zápočtu1. 2 testy - minimálně 60% úspěšnost (termíny - 1. po 7. týdnu, 2. po 13. týdnu)2. 100% docházka u praktických cvičení, v případě nemoci náhrada3. Odevzdané všechny protokoly z praktických úlohPodmínky pro zkoušku:1. Úspěšné absolvování písemného testu (60%)2. Ústní zkoušení z probrané látkyUpozornění: Interval mezi řádnou a opravnou zkouškou nebo opravnými zkouškami musí být minimálně sedmidenní.

Garant

Taťána Jarošíková

Vyučující

Taťána Jarošíková