Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hematologie a imunohematologie (17PBLHIM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBLHIM - Hematologie a imunohematologie, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat základní znalosti v předmětu hematologie v rozsahu nezbytném pro výkon povolání v oboru zdravotní laborant.

Literatura

Marinov, I.: Průtoková cytometrie v klinické hematologii. Praha, Triton, 2003Pecka, M., Malý, J.: Laboratorní hematologie. Hradec Králové, HK Credit, 2002Pecka, M.: Laboratorní hematologie v přehledu. Díl 1.: Buňka a krvetvorba. Český Těšín, Finidr, 2002Pecka, M.: Přehled laboratorní hematologie. Díl I.: Červená krevní řada: Krvetvorba. Praha, Galén, 1995Pecka, M.: Přehled laboratorní hematologie. 2., Bílá krevní řada, Krevní destička. Praha, Galén, 1997Pecka, M.: Laboratorní monitorování antikoagulační léčby, Doporučení pro klinickou praxi Sekce pro trombózu a hemostázu České hematologické společnosti, www.thrombosis.czČeské lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně , 2006Penka, M., Tesařová E.: Hematologie a transfuzní lékařství I ? Hematologie, Grada, 2012Zima, T. a kol.: Laboratorní diagnostika. Galén, Praha 2002Transfuze a hematologie dnes, odborný časopis ČLS JEPDoporučení pro hematologickou společnost České hematologické společnosti ČLS JEP, http://www.hematology.cz/doporuceni-chs2.php

Požadavky

Požadavky zápočtu:1. Povinná účast na cvičeních. Je povolena absence na 2 vyučovacích hodinách cvičení. Delší neúčast je možná jen z velmi závažných důvodů a musí být omluvená doložitelným způsobem. Forma náhrady bude domluvena s vedoucím cvičení a bude provedena kontrola doplnění látky.2. Samostatné správné provedení vyšetření krevního obrazu s diferenciálním rozpočtem leukocytů, popis a interpretace výsledku.3. Samostatné a správné provedení vyšetření koagulací v parametrech PTT, aPTT, Fibrinogen a D-dimer, popis a interpretace výsledku.Požadavky zkoušky:Zkouška je provedena formou písemného testu. Test obsahuje celkem 30 otázek. Z toho 27 otázek je se čtyřmi možnými odpověďmi (jedna je správná a její zvolení je hodnoceno 1 bodem), 3 otázky jsou otevřené (podle správnosti a úplnosti jsou odpovědi hodnocené 0-3 body), tj. maximální možný počet získaných bodů je 36.Hodnocení: A: 35 ? 36 bodůB: 33 - 34 bodůC: 31 - 32 bodůD 28 - 30 bodůE: 25 - 27 bodůF: < 24 bodůPo vyhodnocení testu (do jednoho týdne) bude případně vyhlášen opravný termín. Zkouškový test je možné opakovat 1 x, při opakovaném neúspěchu bude studen přezkoušen ústně.