Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná chemie a základní laboratorní výpočty (17PBLOZL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBLOZL - Obecná chemie a základní laboratorní výpočty, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Osvojení teoretických znalostí v oblasti chemie. Osvojení si přehledu v chemii obecné, v jejích zákonitostech odvíjejících se od stavby atomu, vlastnosti prvků, v chemii organické, Důležitou součástí je osvojení postupů výpočtů běžných v laboratorní praxi i v teoretickém výzkumu.

Literatura

Povinná literatura:D. Sedmidubský, V¨. Flemr, J. Svoboda, R. Cibulka: Základy chemie pro bakaláře, VŠCHT, Praha 2011, dostupné z http://vydavatelstvi.vscht.cz/katalog/uid_isbn-978-80-7080-790-3/anotace/J. Klikorka,B. Hájek,J. Votinský: Obecná a anorganická chemie, SNTL/ALFA,Praha/Bratislava,1985BROWN, George Ingham., Úvod do anorganické chemie. 1. Vydání. Praha : SNTL, 1982. 330 s.FLEMR, Vratislav., HOLEČKOVÁ, Eva. Úlohy z názvosloví a chemických výpočtů v anorganické chemii. 4. vydání. Praha: VŠCHT Praha, 2001 (2008 dotisk). 224 s. ISBN: 978-80-7080-435-3Doporučená literatura:KODÍČEK, Milan., KARPENKO, Vladimír. Biofysikální chemie. 2. vydání, přepracované a rozšířené, v Academii 1. Praha: Academia, 2000 (2002 dotisk). 337 s. ISBN: 80-200-0791-1GREENWOOD, Norman Neill., EARNSHAW, Alan. Chemie prvků. 1. vydání. Praha: Informatorium, 1993. 793 s. ISBN: 80-85427-38-9

Požadavky

Podmínky získání zápočtu : Povinná účast na cvičeních, absence musí být řádně omluvené a nahrazené. Úspěšné zvládnutí zápočtových písemných prací (v součtu z obou testů minimálně 50% bodů). Úspěšné zvládnutí vstupních testů do laboratoře (minimálně 60% bodů). Odevzdání řádně vypracovaných protokolů v řádném termínu. Podrobnější informace v dokumentu "Organizace cvičení " viz. níže.Průběh a hodnocení zkoušky:Zkouška bude mít písemnou a ústní část. Písemná část bude provedena formou dvou testů, ve kterých budou otázky, na něž budou studenti odpovídat. Každý z testů musí být napsán na minimálně 50 % bodů. Některé otázky mohou mít větší váhu při hodnocení než ostatní, a to například ty, které zahrnují početní úlohu či vyžadují komplexní přístup k řešení. Hodnocení bude odpovídat procentuální úspěšnosti přesně podle platné klasifikační stupnice. Po úspěšném napsání testů bude následovat ústní přezkoušení. V případě, že výsledky písemné části jsou dostačující pro klasifikaci, může být od ústní části zkoušky ustoupeno. Je-li výsledek kterékoliv části hodnocen stupněm F, je i výsledek zkoušky automaticky F.

Garant

Zuzana Fílová

Vyučující

Martina Turchichová, Zuzana Fílová