Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Transfuziologie (17PBLTRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBLTRA - Transfuziologie, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat základní znalosti v předmětu transfuzní služba v rozsahu nezbytném pro výkon povolání v oboru zdravotní laborant.

Literatura

Řeháček V., Masopust J. a kol: Transfuzní lékařství, Grada, 2012 Penka, M., Tesařová E.: Hematologie a transfuzní lékařství II ? Tranfuzní lékařství, Grada, 2012 Pecka, M., Malý, J.: Laboratorní hematologie. Hradec Králové, HK Credit, 2002 Transfuze a hematologie dnes, odborný časopis ČLS JEP Doporučené postupy Společnosti pro transfuzní lékařství ČLS JEP http://www.transfuznispolecnost.cz/dokumenty.php#postupy

Požadavky

Požadavky zápočtu:1. Povinná účast na cvičeních. Je povolena absence na 2 vyučovacích hodinách cvičení. Delší neúčast je možná jen z velmi závažných důvodů a musí být omluvená doložitelným způsobem. Forma náhrady bude domluvena s vedoucím cvičení a bude provedena kontrola doplnění látky.2. Samostatné správné provedení vyšetření krevní skupiny, screeningu nepravidelných protilátek a testu kompatibility4. Splnění zápočtového testu minimálně na 70 % z možného počtu bodů. Test obsahuje celkem 30 otázek. Z toho 27 je se čtyřmi možnými odpověďmi (jedna je správná a její zvolení je hodnoceno 1 bodem), 3 otázky jsou otevřené (podle správnosti a úplnosti jsou odpovědi hodnocené 0-3 body).

Vyučující

Jana Hudzietzová