Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologické účinky ionizujícího záření (17PBOBUI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBOBUI - Biologické účinky ionizujícího záření, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Ionizující záření, neionizující záření, tkáňové, celulární a subcelulární změny, diagnostika a léčba ANO

Literatura

Povinná literatura:Kuna, P., Navrátil, L. a kol.: Klinická radiobiologie. MANUS, Praha 2005Navrátil, L., Rosina, J. a kol.: Lékařská biofyzika. Grada, 2004Šinkorová, Z., Navrátil, L.: Biomedicínská detekce ionizujícího záření. ČVUT v Praze, 2014Doporučená literatura:Butomo, N.V., Grebenjuk, A.N., Legeza, V.I. a kol.: Osnovy medicinskoj radiobiologii. Foliant, Sankt Peterburg 2004Hall, E.J.: Radiobiology for the Radiologist. Lippincott, Philadelphia 2000 Steel, G.G.: Basic Clinical Radiobiology. Edward Arnold, London 1993

Požadavky

Ověření znalostí ke složení klasifikovaného zápočtu probíhá ústní formou. Posluchač si vytáhne jednu z otázek. Examinátor v průběhu zkoušky může položit jakoukoliv další otázku v rozsahu povinné literatury a látky probírané na přednáškách či v průběhu praktických cvičení (viz zkouškové zrcadlo).

Garant

Leoš Navrátil

Vyučující

Taťána Jarošíková, Leoš Navrátil, Jozef Rosina