Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statistika (17PBOSTA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBOSTA - Statistika, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit studenty se základními principy moderní statistiky založené na teorii pravděpodobnosti. Přiblížit práci se soubory dat v programu MS Office Excel 2010.

Literatura

[1] Gibilisco, S.: Statistika bez předchozích znalostí, Computer Press, 2009[2] Rogalewicz V.: Pravděpodobnost a statistika pro inženýry. Skriptum ČVUT, 2. vydání, 2007.[3] Hindls, R., Hronová, S., Seger, J.: Statistika pro ekonomy, 5.vydání, Professional Publishing, Praha, 2004.[4] Zvárová, J.: Základy statistiky pro biomedicínské obory. Praha, Karolinum 2004 (dostupná na WWW stránkáchEuromise http://ucebnice.euromise.cz/index.php?conn=0&section=knihy)[5] Zvára, K.: Biostatistika. Praha, Karolinum 2004 (dostupná na WWW stránkách Euromisehttp://ucebnice.euromise.cz/index.php?conn=0&section=knihy)

Požadavky

Podmínky klasifikovaného zápočtu:1) Aktivní účast na cvičení.2) Realizace všech domácích úloh.3) K úspěšnému absolvování předmětu je třeba více jak 50% úspěšnost v krátkých testech na začátku cvičení. Známka klasifikovaného zápočtu se odvíjí od počtu bodů získaných v krátkých testech na cvičeních.

Garant

Hana Schaabová, Vladimír Rogalewicz

Vyučující

Hana Schaabová