Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Subjektivní refrakce I. (17PBOSUR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBOSUR1 - Subjektivní refrakce I., Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studium předmětu Subjektivní refrakce I. má přinést studentům přehled základních subjektivních refrakčních vyšetření a jejich zvládnutí v praxi optometristy. Cílem je osvojení principů a postupů při stanovování subjektivní monokulární refrakce a nacvičení základního vyšetření praktickým tréninkem.

Literatura

Benjamin, W. J., Borish's Clinical Refraction, 2.ed, 2006; 1694 s.Dieze, H., Die optometrische Untersuchung, Thieme 2008, 320 s.Baštecký, R., Praktická brýlová optika, R+H Optik, 1997, 51 s.Polášek, J. a kol., Sborník oční optiky, Praha, 1975, 408 s.

Požadavky

Zápočet: 80% docházka na přednáškách a úspěšnost v testech v průběhu semestru. V případě nesplnění podmínek pak závěrečný zápočtový test. 80% docházka na cvičení, splnění všech 7mi protokolů, závěrečná praktická refrakce.Zkouška: Ústní forma, zkoušený zodpoví 3 otázky