Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy ekonomiky krizového řízení (17PBPZEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBPZEK - Základy ekonomiky krizového řízení, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou hospodářských opatření pro krizové stavy v rámci civilního nouzového plánování. Výuka je změřena na získání základních znalostí v oblasti nouzového hospodářství, hospodářské mobilizace, regulačních opatření, státních hmotných rezerv a požadavků na výstavbu infrastruktury.

Literatura

[1] Povinná literatura:[2] REKTORIK, J. A KOL. Krizovy management ve verejné správe : teorie a praxe. Praha :[3] Správa státních hmotnych rezerv, Hospodárská opatrení pro krizové stavy, Studijní materiál k modulu H. Praha 2006[4] Antusák, E., Kopecky, Z.: Krizovy management a hospodárská opatrení pro krizové stavy,. Skriptum, VSE, 2005[5] Krc, M., Kaminski, T.: Ekonomika obrany - systém obranného hospodárství. MO CR-AVIS, Praha, 2001[6] Ing. Jarmil Valásek, Ph.D. Ing. Frantisek Kovárík a kolektiv, Krizové rízení pri nevojenskych krizovych situacích, Praha 2008,.[7] HORAK, R.a kol. Pruvodce krizovym rízením pro verejnou správu. Linde, 2004.[8] GR HZS CR , Ochrana ekonomiky, MODUL F, Praha 2010[9] Doporucená literatura:[10] Zákon c. 241/2000 Sb., o hospodárskych opatreních pro krizové stavy a o zmene nekterych souvisejících zákonu.[11] Zákon c. 97/1993 Sb., o pusobnosti Správy státních hmotnych rezerv.[12] Zákon c. 189/1999 Sb., o ropné bezpecnosti Ceské republiky[13] Vyhláska Správy státních hmotnych rezerv c. 498/2000 o plánování a provádení hospodárskych opatrení pro krizové stavy.[14] Metodika pro vyzadování vecnych zdroju za krizové situace. SPRAVA STATNICH HMOTNYCH REZERV. Praha 2011

Požadavky

Zkouška: přezkoušení testem, požadavek 70% úspěšnosti zkouška je tvořena písemnou částí v délce 60 minut o 20 otázkách z obsahu, přednášek, cvičení a zadaného samostatného studia a na ní navazující částí ústní pouze v případě nejasného hodnocení testu a nebo v případě, že student chce získat lepší hodnocení, hodnocení testu: A - 20 otázek správně, B -19, C -18, D -17, E -15-16 otázek správně.Tematické okruhy ke zkoušce:1. Hospodářská politika z hlediska bezpečnostní strategie ČR. 2. Systém nouzového hospodářství a jeho zaměření. 3. Základní dělení a účastníci systému ?Hospodářských opatření pro krizové stavy?.4. Systém hospodářské mobilizace, subjekty hospodářské mobilizace. 5. Systém státních hmotných rezerv a jejich tvorba a použití.6. Výstavba a údržba infrastruktury.7. Úkoly státní správy při zabezpečování ?Hospodářských opatření pro krizové stavy?.8. Používané informační systémy pro plnění úkolů ?Hospodářských opatření pro krizové stavy?.

Garant

Jiří Halaška

Vyučující

Jiří Halaška