Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z radiologie (zvláštnosti dětského věku, kontrastní látky, traumatologie) (17PBRVKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBRVKR - Vybrané kapitoly z radiologie (zvláštnosti dětského věku, kontrastní látky, traumatologie), Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1. Získání znalostí a vědomostí, jež bude student schopen aplikovat v praxi, v rozsahu nezbytném pro výkon profese radiologický asistent.2. Seznámení studentů se specifickým samostatným úsekem radiologie - dětské radiologie, s jeho problematikou a zvláštnostmi, jimiž se liší od radiologie dospělého věku. Dále se studenti seznámí s kontrastními látkami používanými v radiologii za účelem zvýšení nebo snížení kontrastu výsledného rentgenového obrazu. V neposlední řadě zaměříme pozornost k problematice vyšetřování polytraumat na radiologických odděleních a v traumacentrech.

Literatura

1. Chudáček, Z. (2000). Radiodiagnostika. Praha: Grada Publishing.2. Hladík, M., Šnobl, O. (1963). Pediatrická rentgenologie. Praha: SZN.3. Hořák, J. et al. (2012). Pediatrická radiologie. Praha: nakl. Karolinum.4. Nekula, J., Chmelová, J. (2005). Vybrané kapitoly z konvenční radiologie. Ostrava: OU ZSF.5. Radiologická společnost České lékařské společnosti J. E. Purkyně. [online]. Metodický list intravaskulárního podání jódových kontrastních látek. [16. 08. 2013]. Dostupné z: http://www.crs.cz/cs/dokumenty/doporuceni-prehled/metodicky-list-intravaskularniho-podani-jodovych-kontrastnich-latek-jkl.html

Požadavky

100% účast na přednáškách (neúčast pouze z vážných důvodů).Zápočet: prokázání získaných znalostí písemným testem.Zkouška: ústní, formou dialogu nad předloženými otázkami.