Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy klinických oborů I. (17PBRZKO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBRZKO1 - Základy klinických oborů I., Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat základní znalosti v předmětu v rozsahu nezbytném pro výkon povolání v oboru radiologický asistent.

Literatura

Studijní materiály: povinná[1] Adámková V.: Úvod do problematiky epidemiologie a prevence kardiovaskulárních chorob. Jihočeská univerzita České Budějovice, 2003 [2] Ferko A., Vobořil Z., Smejkal K., Bedrna J.: Chirurgie v kostce - vybrané kapitoly. Grada., Praha 2008.[3] Chrobák L.: Propedeutika vnitřního lékařství, Grada, Praha 2007[4] Navrátil L. a kol.: Vnitřní lékařství pro nelékařské zdravotnické obory. Grada, Praha 2008doporučená[1] Adámková V., Velemínský M. ml.: Nejčastější choroby přenosné ze zvěře na člověka, VEGA Praha, 2004[2] Kolář P. et al: Rehabilitace v klinické praxi. Praha Galén, 2009[3] Kuchyňka K.: Oční lékařství, Grada, Praha 2007, s. 29-34, s. 62-94, s. 727-747[4] Špinar J.: Propedeutika a vyšetřovací metody vnitřních nemocí. Grada, Praha, 2008[5] Zadák Z., Havel E.: Intenzivní medicína na principech vnitřního lékařství. Grada, Praha, 2007[6] Zima, Tomáš a kol.: Laboratorní diagnostika. Galén, Praha 2002

Požadavky

Požadavky zápočtuAktivní účast na seminářích včetně domácí přípravy. Jsou přípustné dvě absence; vedoucí seminářů určí způsob náhrady cvičení. Větší absence je možné omluvit pouze ze závažných a doložených důvodů a dohodnout s vedoucím seminářů formu náhrady. Další podmínkou zápočtu je zpracování a úspěšné obhájení několika seminárních prací, jejichž počet určí vedoucí seminářů. Studenti budou rovněž v průběhu seminářů průběžně zkoušení, pro udělení zápočtu nesmí být ani jednou hodnoceni seminární práce stupněm F. Požadavky zkouškyFormou testu v rozsahu referenční literatury a látky odpřednášené na přednáškách se zaměřením na historii medicíny, fyzikální vyšetření nemocného, znalosti anamnézy, indikace, principy a vhodnost přístrojové techniky využívané v oborech vnitřního lékařství (kardiologie, gastroenterologie, nefrologie, pneumologie), ve sportovní medicíně, ve zdravotnických laboratořích, v chirurgii, v oftalmologii, gynekologii, v porodnictví, v rehabilitačním lékařství a v otorinolaryngologii. Minimální počet bodů pro splnění testu je 16 bodů z 30 možných. Test obsahuje 30 otázek se třemi možnými odpověďmi (počet správných odpovědí nula až tři). Klasifikace testuA - 29 - 30 bodůB - 26 - 28 bodůC - 23 - 25 bodůD - 20 - 22 bodůE - 16 - 19 bodůF - méně než 16 bodůUpozornění: interval mezi řádnou a opravnou zkouškou nebo opravnými zkouškami musí být minimálně sedmidenní.

Garant

Leoš Navrátil

Vyučující

Leoš Navrátil, Věra Adámková