Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy statistiky a informatiky (17PBRZSI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 17PBRZSI - Základy statistiky a informatiky, Fakulta biomedicínského inženýrství, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s principy metodologie vědeckého výzkumu, sběrem stupních dat, formulací hypotézy, podmínkami vedení studie, hodnocení výsledků. Student by měl získat základní znalosti v předmětu v rozsahu nezbytném pro výkon povolání v oboru Radiologický asistent.

Literatura

[1] Gibilisco, S.: Statistika bez předchozích znalostí, Computer Press, 2009[2] Rogalewicz V.: Pravděpodobnost a statistika pro inženýry. Skriptum ČVUT, 2. vydání, 2007.[3] Hindls, R., Hronová, S., Seger, J.: Statistika pro ekonomy, 5.vydání, Professional Publishing, Praha, 2004.[4] Zvárová, J.: Základy statistiky pro biomedicínské obory. Praha, Karolinum 2004 (dostupná na WWW stránkáchEuromise http://ucebnice.euromise.cz/index.php?conn=0&section=knihy)[5] Zvára, K.: Biostatistika. Praha, Karolinum 2004 (dostupná na WWW stránkách Euromisehttp://ucebnice.euromise.cz/index.php?conn=0&section=knihy)

Požadavky

Podmínky zápočtu:V průběhu semestru se píší 4 malé testy. Za každý test lze získat max. 18 bodů. Do výsledné známky se započítávají 3 nejlépe ohodnocené testy. Tedy max. 54 bodů za malé testy. Testy se nedají psát v náhradním termínu, ani opravovat! Další body lze získat z tzv. fondu učitele a to maximálně 6 bodů. Z fondu učitele se získávají body za aktivitu na cvičeních, dobrovolné DÚ, semestrální práci apod., to co Vám v průběhu semestru zadá vyučující.Pro získání zápočtu je třeba získat 15 bodů, ale je třeba si uvědomit, že body získané za semestr se počítají do výsledné zkouškové známky!Požadavky ke zkoušce:Zkouška bude probíhat formou vypracování zadaných příkladů v programu Microsoft Office Excel 2010 prezenčně v počítačové laboratoři ve vypsaných zkouškových termínech. Každý student dostane jiný statistický soubor dat, který dle zadání musí zpracovat a být schopen ústně vysvětlit použité statistické metody. Zkouškový test je ohodnocen 40 body. Ze zkouškového testu je nutné získat minimálně 12 bodů!Známka z předmětu je součtem 3 malých testů, bodů z fondu učitele a bodů ze zkouškového testu. Ke všem testům je povolen Vámi ručně psaný papír A4, popsaný z obou dvou stran. Nekopírovaný, netisknutý apod.!

Garant

Vladimír Rogalewicz

Vyučující

Vladimír Rogalewicz